Nicușor Dan, despre apa caldă și căldura, în pragul iernii. „Am reabilitat aproximativ 45 km de conducte de termoficare”

Nicușor Dan, despre apa caldă și căldura, în pragul iernii. „Am reabilitat aproximativ 45 km de conducte de termoficare”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat, luni, că în primele opt luni ale anului au fost reabilitate aproximativ 45 de kilometri de conducte magistrale de termoficare.

45 km de conducte, reabilitate în primele opt luni

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat, luni, înainte de sosirea sezonului rece, stadiul lucrărilor la sistemul de termoficare din București, precizând că, în primele opt luni ale acestui an, apriximativ 45 de kilometri de conducte au fost reabilitate.

„În primele opt luni ale acestui an, am reabilitat aproximativ 45 km de conducte magistrale de termoficare”, a scris Nicușor Dan pe pagina Facebook.

18 șantiere deschise

Primarul general a precizat că la ora actuală sunt deschise mai multe șantiere pentru modernizarea termoficării, urmând ca și altele să fie deschise pentru a se înlocui treptat conductele care au deja o jumătate de secol vechime și care sunt responsabile pentru majoritatea avariilor.

„Avem deschise în prezent 18 șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare, urmează să deschidem și altele, pentru a schimba treptat toate conductele vechi de peste 40-50 de ani, din cauza cărora se produc avarii dese”, se arată în postarea edilului.

Finanțare cu bani europeni

Finanțarea în cazul a 14 din aceste șantiere este asigurată din bani europeni, iar pentru patru banii provin de la bugetul local și de la cofinanțare de la Ministerul Dezvoltării, a explicat primarul.

„Pentru 14 dintre aceste șantiere, finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar pentru restul de 4 de la bugetul local și cofinanțare Ministerul Dezvoltării”, scrie Nicușor Dan.

Apă caldă și căldură „în parametri optimi”

Primarul Capitalei a mai informat că, în 2023, 50 de kilometri de conducte de termoficare au fost schimbare și că investițiile în acest sector vor continua pentru ca toți locuitorii Bucureștiului să beneficieze de căldură și apă caldă „la parametri optimi”.

„Reamintesc faptul că anul trecut am schimbat 50 km de conducte de termoficare.Continuăm investițiile în acest domeniu, astfel încât toți locuitorii Capitalei racordați la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze de căldură și apă caldă în parametri optimi”, potrivit lui Nicușor Dan.

Please follow and like us:
Pin Share