Ce poți să pățești dacă îți pui gene false des. Specialiștii au spus cât de periculoase pot deveni, de fapt

Ce poți să pățești dacă îți pui gene false des. Specialiștii au spus cât de periculoase pot deveni, de fapt

Ce pățești dacă îți pui gene false des. Deși este un truc de frumusețe la care apelează multe doamne și domnișoare, puține sunt cele care cunosc riscurile la care se expun.

Pericolele la care te expui atunci când îți aplici gene false

În ultimii ani, standardele de frumusețe s-au schimbat. Influențate de vedetele de peste Ocean, din ce în ce mai multe doamne și domnișoare își doresc să atingă perfecțiunea. De obicei, acestea apelează la mici trucuri de înfrumusețare.

Aplicarea genelor false a început să fie din ce în ce mai populară în rândul româncelor. Fie că vorbim de genele fir cu fir sau de cele bandă, acestea au rolul de a pune în evidență ochii și de a accentua trăsăturile naturale.

De obicei, genele false se aplică la salon. Doamnele și domnișoarele apelează frecvent la ele, însă, puține sunt cele care cunosc adevărate riscuri la care se expun de dragul standardelor frumuseții.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și susțin că aplicarea genelor false poate fi un real pericol pentru ochi. Cele care vor să stea departe de astfel de probleme, trebuie să fie foarte atente la câteva detalii.

Ce pățești dacă îți pui gene false des

În exclusivitate pentru dcmedical.ro, prof. univ. dr. Olga Simionescu a explicat care sunt riscurile care vin la pachet cu aplicarea genelor false. Ba mai mult, specialistul susține că există câteva detalii care pot face mereu diferența.

”Genele false sunt seducătoare, cu trei condiții: să fie de o calitate bună, lipiciul să nu fie alergizant și aplicarea să fie corectă, pe firul de păr. Altfel, pot apărea iritații, înroșiri, edeme palpebrale și chiar pierderea genelor proprii.”, a spus medicul dermatolog pentru sursa menționată.

Nu doar aplicarea genelor false trebuie realizată cu mare grijă, ci și îndepărtarea lor. Atunci când vine vorba de genele de zi cu zi, acestea trebuie date jos de la ochi blând, pentru a nu provoca leziuni.

”Manevra trebuie realizată în condiții de perfectă curățenie, există riscul suplimentar de transfer al microbilor. Îndepărtarea genelor false, dacă sunt cele de zi cu zi, presupune blândețe și înmuiere prealabilă.”, a mai spus medicul Simionescu.

Potrivit studiilor, cea mai periculoasă componentă a genelor false este, de fapt, adezivul lor. Nelipsit din procesul de aplicare, uneori, acest adeziv conține substanțe chimice care pot irita ochii.

Please follow and like us:
Pin Share