Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii au epuizat în 2 minute fondurile, iar marți urmează alte 6 județe

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii au epuizat în 2 minute fondurile, iar marți urmează alte 6 județe

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Românii se înghesuie să se înscrie în acest program și epuizează fondurile pe bandă rulantă, iar în aceste județe s-au terminat în doar 2 minute.

Casa Verde Fotovoltaice 2024. Fondurile se epuizează în doar două minute în unele locuri

Programul Casa Verde Fotovoltaice a continuat luni pentru zona Centru, iar locuitorii din județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu au avut posibilitatea de a se înscrie începând cu ora 10:00. Fondurile alocate s-au epuizat în doar două minute, la fel cum s-a întâmplat și în sesiunea de vineri.

Pentru această regiune, au fost disponibile 280 de milioane de lei, iar Administrația Fondului pentru Mediu a confirmat înscrierea a 9.335 de persoane fizice în această sesiune.

Anul acesta, programul a început vineri cu regiunea Nord-Vest, unde bugetul de 274,2 milioane de lei s-a consumat în primele două minute, înscriindu-se 9.143 de dosare.

Marți, 1 octombrie, la ora 10:00, urmează deschiderea aplicației pentru regiunea Nord-Est, care cuprinde județele Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui. Bugetul disponibil pentru această zonă este de 319,3 milioane de lei, mai mare decât cel al regiunilor anterioare.

Pentru acest an s-a alocat un buget total de 2 miliarde de lei, iar fiecare beneficiar poate primi 30.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare. Spre deosebire de anul trecut, când înscrierile se desfășurau timp de trei zile, anul acesta fiecare regiune are la dispoziție doar o zi, deoarece fondurile se epuizează foarte rapid.

Calendarul înscrierilor viitoare în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024

1 octombrie: Regiunea Nord-Est (județele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui);
2 octombrie: Regiunea Sud-Est (județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea);
3 octombrie: Regiunea Sud (județele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman);
4 octombrie: Regiunea București-Ilfov;
7 octombrie: Regiunea Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea);
8 octombrie: Regiunea Vest (județele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş).

Prin urmare, cei interesați să obțină finanțare pentru instalarea de panouri fotovoltaice trebuie să se pregătească din timp și să fie foarte rapizi în momentul în care aplicația devine activă la ora 10:00.

De asemenea, având în vedere popularitatea uriașă a programului, fiecare secundă contează. Conform HotNews.ro, pe internet au apărut persoane care oferă, contra cost, ajutor celor care nu se pricep la utilizarea calculatorului, garantându-le înscrierea rapidă. Sumele cerute pentru acest serviciu variază între 300 și 1.000 de lei.

Please follow and like us:
Pin Share