Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 30 septembrie – 14 octombrie

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în intervalul 30 septembrie – 14 octombrie

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru ultima zi de septembrie și începutul lunii octombrie. Vremea va fi capricioasă, cu temperaturi ce oscilează între 10 și 22 de grade Celsius.

Prognoza meteo, pe regiuni, pentru 30 septembrie – 14 octombrie. Banat

În Banat, pentru începutul acestui interval, pe timpul zilei vom avea o vreme mai rece decât normalul perioadei. Termometrele vor arăta o medie de 17 – 18 grade. La mijlocul primei săptămâni, mercurul va urca ușor și se vor înregistra temperaturi apropiate de cele specifice unui început de octombrie, cu medii de 22 de grade.

În zilele cuprinse între 4 și 6 octombrie, vremea se răcește din nou, iar media maximelor ajunge la 18 grade. În jurul datei de 9 octombrie vom avea parte de temperaturi ce ajung, în medie, la 24 de grade, iar apoi vom simți cum scad, din nou, la 20 de grade.

Pe timp de noapte, valorile termice vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii în jurul a 5 grade. Până la sfârșitul intervalului precizat vom mai avea parte de schimbări și vom vedea minime de până la 10 – 12 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în perioada 4 – 7 octombrie și după data de 10 octombrie.

Vremea în Crișana

În primele zile din interval, în Crișana, valorile termice pe timp de zi vor fi mai scăzute decât de obicei, adică în jur de 16 grade. La mijlocul primei săptămâni, vremea se încălzește ușor, cu maxime medii de 19 – 20 de grade. În intervalul 4 – 6 octombrie vom observa o altă scădere termică, iar media temperaturilor ajunge la 18 grade.

În a doua jumătate a intervalului vom mai avea parte de variații termice. Mai exact, în data de 9 octombrie, pe zi vom vedea în jur de 23 de grade, iar mai apoi vom vedea o ușoară scădere la 20 de grade. La începutul primei săptămâni, pe timp de noapte, vom observa în jur de 5 grade, iar la sfârșitul perioadei, minimele vor ajunge și la 9 – 11 grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în intervalul 3-7 octombrie și după data de 10 octombrie.

Cum va fi în Transilvania

Până spre mijlocul primei săptămâni, meteorologii anunță valori termice diurne în creștere de la medii de 10 -11 grade, spre 22 de grade Celsius. Vremea va fi una capricioasă până la sfârșitul intervalului de două săptămâni.

Pe parcurs, vom avea parte de variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 19 și 22 de grade. Cele mai mari valori se așteaptă în jurul datei de 9 octombrie. Pe timp de noapte, termometrele vor arăta medii de 2 și 6 grade în prima săptămână, iar pe la sfârșitul intervalului, ANM se așteaptă la minime de 8 – 11 grade. Ploile sunt așteptate la începutul primei săptămâni și în intervalul 4 – 7 octombrie.

Temperaturile din Maramureș

O vreme plăcută până în jurul datei de 3 octombrie. Atunci, temperaturile medii vor fi în creștere, de la medii de 12 grade, spre 18 – 19 grade Celsius. Cum ne-am obișnuit pentru celelalte regiuni, și aici vor exista variații termice până la sfârșitul intervalului.

„Mediile maximelor vor oscila între 18 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 10 octombrie. Valorile termice nocturne vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 3 și 6 grade. Până la sfârșitul intervalului, alternanțele nu vor fi semnificative, iar mediile minimelor vor fi de 8…11 grade, cu valorile mai mari în jurul datei de 4 octombrie”, potrivit ANM.

Mai mult, meteorologii adaugă faptul că ploaia își va face apariția pe la începutul primei săptămâni, adică în intervalul 4 – 7 octombrie, iar apoi după data de 10 octombrie.

Evoluția temperaturilor în Moldova

În zona Moldovei, până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în creștere de la medii de 10 – 11 grade, spre medii de 21 de grade Celsius. Până la sfârșitul perioadei analizate mediile maximelor vor oscila între 17 și 22 de grade. Cele mai mari valori le vom observa în jurul datei de 9 octombrie.

Pe timp de noapte, locuitorii Moldovei vor avea parte de temperaturi scăzute la începutul primei săptămâni, în jur de 5 – 7 grade. Până la sfârșitul intervalului nu vor avea parte de schimbări semnificative și vor vedea 9 – 11 grade în termometre. În jurul datei de 5 octombrie vor fi cele mai mari valori.

„Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie”, au adăugat specialiștii ANM.

Valori termice de până la 24 de grade în Dobrogea

„Până în jurul datei de 4 octombrie, valorile termice diurne vor fi în creștere de la medii de 17 grade, spre medii de 24 de grade. Până la sfârșitul intervalului vor fi variații termice, iar mediile maximelor vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie”, anunță meteorologii.

Pe timp de noapte, temperaturile vor fi scăzute la începutul primei săptămâni, cu medii între 9 și 11 grade. Mai departe, până la sfârșitul intervalului analizat, specialiștii nu se așteaptă la variații semnificative și anunță că minimele vor fi de 13 și 16 grade.

O vreme plăcută se așteaptă în jurul datei de 5 octombrie. ANM adaugă faptul că probabilitatea de ploaie va fi una ridicată la începutul primei săptămâni și în intervalul 5 – 8 octombrie.

Prognoza meteo pentru Muntenia

„Până la mijlocul primei săptămâni, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 15…16 grade, spre medii de 24 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, iar mediile valorilor diurne vor oscila între 21 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie”, potrivit ANM.

Valorile termice afișate pe perioada nopții vor fi scăzute la începutul primei săptămâni și vom vedea medii de până la 7 – 9 grade Celsius. Până la sfârșitul intervalului specialiștii se așteaptă ca mediile minimelor să fie undeva la 10 – 13 grade. De asemenea, ploile sunt așteptate în această săptămână, dar și în perioada 5 – 7 octombrie.

Vremea în Oltenia

„În primele zile din interval, valorile maxime vor fi în creștere de la medii de 19…20 grade, spre medii de 23 de grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, vor fi variații termice, dar mediile valorilor diurne vor oscila între 22 și 24 de grade, cu cele mai mari valori în jurul datei de 9 octombrie”, spun reprezentanții ANM.

Mai mult, la începutul perioadei analizate vor avea, pe timpul nopții, valori între 6 și 9 grade, iar mai apoi, pe la sfârșitul intervalului, minimele vor ajunge în jur de 10 și 13 grade Celsius. Ploile sunt așteptate la începutul primei săptămâni și în intervalul 4-7 octombrie.

Please follow and like us:
Pin Share