Cum scapi de durerile articulare în sezonul rece. Lidia Fecioru a prezentat leacul natural care are beneficii uimitoare

Cum scapi de durerile articulare în sezonul rece. Lidia Fecioru a prezentat leacul natural care are beneficii uimitoare

Durerile articulare sunt probleme de care se plâng multe persoane în sezonul rece. Din fericire, acestea pot fi combătute prin diferite tratamente, inclusiv prin cele de tip naturist. Iată ce recomandare are bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.

Cum previi durerile articulare

Bioenergoterapeutul s-a remarcat de-a lungul timpului și prin sfaturile sale legate de cum să ne tratăm de diferite afecțiuni, pe lângă sfaturile despre spiritualitate. Lidia Fecioru a împărtășit de curând o modalitate de vindecare a gonartrozei sau a durerilor la nivelul genunchilor, din sezonul rece.

Leacul detaliat de Lidia Fecioru implică o compresă din gălbenuș de ou și sare, care contribuie la diminuarea inflamațiilor și a durerii. Primul pas este să se bată gălbenușul de ou și apoi să se adauge o lingură de sare. Amestecul se va pune pe un tifon.

”Sarea este bogată în magneziu, iar gălbenușul de ou conține multe minerale care ajută la ameliorarea durerilor și la eliminarea inflamației.”, a spus Lidia Fecioru în cadrul emisiunii ”Adevăruri ascunse” de pe Antena 3 CNN.

După ce s-a așezat compresul pe zona afectată, se va fixa cu o fașă elastică, însă fără a lega strâns, pentru a evita orice disconfort. ”Lăsăm compresa peste noapte, iar tratamentul poate fi repetat până când durerile încep să dispară,” a mai detaliat specialistul.

Metoda descrisă de Lidia Fecioru se poate aplica cu regularitate până când se vor ameliora simptomele. Dacă nu se vor rezolva nici astfel nu ezitați să luați legătura cu un medic. Acesta vă poate indica un medicament util sau un tratament personalizat.

Cea mai întâlnită durere de articulații

De-a lungul timpului, s-au făcut numeroase cercetări pe tema durerilor de la nivelul articulațiilor mari din corp. Cea mai comună este cea cauzată de genunchi, fiind urmată de durerile de șold și de umăr. De altfel, totul poate avea legătură și cu înaintarea în vârstă.

”Durerile articulare pot fi cauzate de traumatisme sau de boli care afectează oricare dintre următoarele structuri: ligamente, burse sau tendoane din preajma articulației. Traumatismele sau bolile pot afecta, de asemenea, ligamentele, cartilajul și oasele din articulație, ducând astfel la o articulație dureroasă.

Durerea este, totodată, o caracteristică a inflamației articulare (artrită) și a infecției articulare și, extrem de rar, ea poate fi o cauză a cancerului apărut la nivelul articulației. Durerea în interiorul articulației este o cauză comună a durerii de umăr, durerii de gleznă și a durerii de genunchi.

Durerea articulară mai este numită, în limbajul de specialitate, artralgie. Și bolile cu transmitere sexuală (BTS) precum clamidioza și gonoreea pot duce la durerile articulațiilor. Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de articulații este artrita”, spune medicul reumatolog Sorina Mustațea, potrivit doc.ro

Please follow and like us:
Pin Share