Un nou asistent virtual în România, după Ion de la Guvern. El este RAReș, noul chatbot al Registrului Auto Român

Un nou asistent virtual în România, după Ion de la Guvern. El este RAReș, noul chatbot al Registrului Auto Român

Cu siguranță toată lumea îl ține minte pe ION, asistentul virtual de la Guvern, inaugurat în timp ce Nicolae Ciucă era premier al țării noastre. Un robot care se folosește de Inteligența Artificială, deși e neclar în zilele noastre ce mai e inteligență artificială și ce nu. Cu toate acestea, Nicolae Ciucă era foarte încântat.

Un nou asistent virtual în România, după Ion de la Guvern

”Astăzi avem o surpriză, care nu aparține Guvernului, ci aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră, aș putea să îi spun, la nivel național și internațional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială.

Este aici, în stânga mea, vi-l prezint. Numele lui este ION și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei noi. Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățenii români să informeze Guvernul României, în timp real, și să transmită propuneri, probleme și cu dorințele pe care le au”, transmitea premierul de atunci.

Au trecut de atunci câteva luni, astfel că a venit momentul unui alt asistent virtual bazat pe inteligență artificială să se nască. Este vorba despre RAReș, noul chatbot al Registrului Auto Român. Lucru oarecum ușor de înțeles și din nume, RAReș va ușura munca tuturor și le va transmite oamenilor orice informație tehnică de care au nevoie, dar și atunci când le expiră ITP-ul.

Chatbotul este disponibil pe site-ul instituției, astfel că oamenii pot să converseze cu RAReș. Momentan, ca orice chatbot care se bazează pe inteligență artificială, Rareș este la început, însă promite să învețe cât mai multe răspunsuri relevante. De exemplu, întrebat de ce a fost botezat RAReș, chatbot-ul răsunde sincer.

El este RAReș, chatbotul RAR, ultima inovație legată de inteligență artificială

”Numele meu, RARes, este o alegere simbolică, reprezentând Registrul Auto Român. Sunt aici pentru a oferi informații utile legate de serviciile și procedurile RAR. Dacă ai întrebări în acest sens, te rog să le adresezi!”, a transmis RAReș.

”De acum poți vorbi și cu RAReș, noul nostru coleg virtual care a fost creat pentru a răspunde întrebărilor voastre 24 de ore din 24 pe site-ul Registrului Auto Român (www.rarom.ro). Chatbotul RAReș a fost proiectat să devină din ce în ce mai bun, dar și prietenos, pentru că are capacitatea de a procesa volume mari de informații și de a înțelege limbajul natural uman.

Pe măsură ce va interacționa cu utilizatorii, RAReș va învăța continuu din aceste schimburi de informații și va fi mai performant și mai precis în furnizarea de răspunsuri și soluții personalizate”, au transmis și cei de la RAR prin intermediul unui comunicat.

Experții din IT care l-au creat pe RAReș anunță că acesta a fost conceput pentru a devenit ”tot mai eficient și prietenos”, având capacitatea de a procesa volume mari de date și de a înțelege limbajul natural uman. Chatbotul poate fi accesat cu ușurință atât de pe computer, cât și de pe smartphone.

Please follow and like us:
Pin Share