Se dau bani de la stat, hotărârea a fost adoptată luni de Consiliului General al Capitalei. Sumele ajung la 1.000 de lei, cine sunt beneficiarii

Se dau bani de la stat, hotărârea a fost adoptată luni de Consiliului General al Capitalei. Sumele ajung la 1.000 de lei, cine sunt beneficiarii

Vești bune pentru o categorie de angajați din București: vor primi bani de la stat. Hotărârea a fost adoptată luni, 30 septembrie 2024, de Consiliului General al Capitalei.

Se dau bani de la stat: sume cuprinse între 250 și 1.000 de lei. Hotărârea a fost adoptată luni de Consiliului General al Capitalei

Mai mulți angajați din municipiul București vor beneficia, lunar, de stimulente financiare de până la 1.000 de lei. Decizia a fost adoptată în prima zi a acestei săptămâni, în unanimitate, în ședința Consiliului General al Capitalei.

De sume cuprinse între 250 de lei și 1.000 de lei vor beneficia asistenții și lucrătorii sociali de la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

Personalul din sistemul de asistență socială este expus factorilor de risc. În ultimii patru ani, aceștia s-au diversificat ca urmare a pandemiei de COVID-19 și a războiului din Ucraina.

Sumele de bani alocate pentru acești angajați vor varia. Acestea se acordă în funcție de vechimea angajării la DGASMB. Mai exact, asistenții sociali vor primi următoarele sume: 300 de lei (pentru o vechime mai mică de un an), 500 de lei (între 1 – 3 ani), 800 de lei (3 – 5 ani), 1.000 de lei (peste 5 ani).

Dacă e să ne uităm la un lucrător social/tehnician asistenţă socială, valoarea stimulentului financiar va fi de: 250 de lei (pentru vechime mai mică de un an), 400 de lei (între 1-3 ani), 600 de lei (3 – 5 ani), 800 de lei (mai mult de 5 ani).

Lucrătorii din linia întâi din domeniul asistenţei sociale au fost obligaţi să identifice, din mers, cele mai adecvate măsuri care să răspundă nevoilor persoanelor aflate în risc de marginalizare socială.

Acest cumul de factori a condus la o deteriorare alarmantă a stării de sănătate a lucrătorilor din sistemul de asistenţă socială, fapt ce s-a concretizat în creşterea numărului de zile de concediu medical, ca urmare a degradării progresive cauzate de bolile cronice şi a demisiilor. La toate acestea se adaugă procentul deloc de neglijat al persoanelor care se pensionează“, se arată în documentul adoptat de Consiliul Capitalei.

Câți angajați sunt la DGASMB

Proiectul adoptat de CGMB arată că autoritățile trebuie să susțină asistența socială, în special personalul din prima linie care acordă suport persoanelor în dificultate.

Un angajat al acestei instituții are sarcini destul de  dificile. Acesta merge în vizite în familiile din comunităţile marginalizate, asigură asistenţă persoanelor vârstnice, celor cu dizabilităţi şi copiilor, oferă suportul necesar victimelor violenţei în familie.

În prezent, DGASMB are de 37 de posturi de asistent social şi 10 posturi de lucrător social, dintre care 21 sunt vacante.

Please follow and like us:
Pin Share