Victor Ponta, despre șansele principalilor candidați la alegerile prezidențiale. ”Marcel Ciolacu va câștiga detașat. Simion nu pare serios. Șoșoacă va lua un scor mai bun decât Lasconi”

Victor Ponta, despre șansele principalilor candidați la alegerile prezidențiale. ”Marcel Ciolacu va câștiga detașat. Simion nu pare serios. Șoșoacă va lua un scor mai bun decât Lasconi”

Fostul premier al României, Victor Ponta, a vorbit luni despre alegerile prezidențiale din acest an și a subliniat că Marcel Ciolacu va intra fără probleme în turul doi. 

”Șoșoacă va lua un scor mai bun decât Lasconi”

Victor Ponta este de părere că Elena Lasconi nu va ajunge în turul doi al alegerilor prezidențiale, deoarece ”campania e bună, ea e talentată ca și fost jurnalist, simte care sunt știrile, dar dincolo de asta eu am caracterizat campania doamnei Lasconi că e vopsit gradul și înăuntru e leopardul”. 

Potrivit fostului premier al României, candidata USR la Președinția României ”nu se pricepe la nimic din ce ar trebui să facă un președinte”.

”Oamenii deștepți învață, dar problema e dacă învață pe pielea lor sau pe a noastră. Nu o văd pe doamna Lasconi în acest moment pregătită să aibă o funcție importantă, nu de președinte, de prim-ministru, ministru”, a declarat Victor Ponta la Digi24.

Fostul lider al PSD a admis faptul că Elena Lasconi este ”mai bună decât ce a avut USR-ul până acum și probabil că va scoate un scor mai bun decât la europarlamentare. Cât au luat? 8%, probabil că vor lua 10-12%, ceea ce e bine.

Mai mult, actualul lider al partidului Pro România este de părere că ”Diana Șoșoacă va lua un scor mai bun” față de președinta USR.

”Simion nu pare serios”

Întrebat dacă Elena Lasconi îl poate depăși pe George Simion, Victor Ponta a răspuns: ”Pe acolo. Mi-aș dori ca Simion să ajungă în turul doi, însă Marcel Ciolacu va câștiga detașat. Simion nu pare serios”.  

De asemnenea, Victor Ponta a dezvăluit că este 100% convins că Marcel Ciolacu va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, însă în cazul în care în turul doi ar intra Mircea Geoană și George Simion, el a spus că îl va vota pe ”Geonă, nici nu aș ezita vreo secundă.”

”Ne cunoaștem foarte bine, eu am făcut campanie pentru Mireca Geoană și el pentru mine. Cred că toți avem lucruri bune și rele, dar cred că în acest moment principala problemă a lui Mircea Geoană este lipsa infrastructurii politice. Eu știu cum e să faci un partid nou în România este un lucru greu, aproape imposibil, lucru dovedit în ultimii 30 de ani”, a transmis Ponta.

Cât despre posibilitatea ca Marcel Ciolacu să piardă alegerile, fostul șef al Guvernului a precizat că speră ca acest lucru să nu se întâmple.

”Eu le-am pierdut și l-am văzut când le-a pierdut Năstase, Geoană, Dăncilă. Eu sper să câștige Marcel Ciolacu că dacă va pierde, cred că rămâne prim-ministru și lider al PSD, dar îi va fi mult mai greu pentru că anul viitor chiar trebuie luate o mulțime măsuri și aceste măsuri nu pot fi luate decât de un președinte, prim-ministru, împreună care au forță politică”, a conchis Victor Ponta.

Please follow and like us:
Pin Share