Ciolacu, prezent la semnarea contractelor de finanțare a două noi stadioane și un patinoar. „Se va putea construi din nou excelența sportivă în România”

Ciolacu, prezent la semnarea contractelor de finanțare a două noi stadioane și un patinoar. „Se va putea construi din nou excelența sportivă în România”

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, luni, la Palatul Victoria, se ceremonia semnării contractelor pentru finanțarea a două stadioane, „Gheorghe Hagi” și „Nicolae Dobrin”, dar și a unui patinoar artificial în municipiul Sfântul Gheorghe.

„Se va putea construi din nou excelența sportivă în România”

Potrivit unui comunicat al Guvernului, valoarea totală a investițiilor este de peste un miliard de lei și beneficiază de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, via Compania Națională de Investiții (CNI).

„Aceste investiții subliniază angajamentul ferm al Guvernului pe care îl conduc de a sprijini dezvoltarea infrastructurii sportive și a sportului de masă.  Noile baze sportive vor reprezenta locul din care se va putea construi din nou excelența sportivă în România.  La nivelul Guvernului vom continua să investim în sport și în infrastructura sportivă, dar vom veni și cu programe pentru promovarea unui stil de viață sănătos pentru toți tinerii din România”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

 „Încurajăm practicarea sportului și performanța”

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, a precizat că aceste obiective urmăresc ca infrastructura sportivă să se dezvolte și să se alinieze la standardele europene, cu impact asupra comunităților, favorizând un stil de viață sănătos și performanța.

„Cele trei obiective de investiții vizează dezvoltarea, modernizarea și alinierea infrastructurii sportive la standarde europene, cu impact major asupra locuitorilor, sportivilor și suporterilor cluburilor din Constanța, Pitești și Sfântu Gheorghe, dar nu numai! Sportul înseamnă sănătate, disciplină și echilibru, iar noi încurajăm practicarea sportului și performanța! Astfel, Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții, sprijină infrastructura sportivă în toate regiunile României și în toate ramurile sportive”, a declarat Veștea.

Stadionul „Gheorghe Hagi”, Constanța, 18.000 de locuri

Potrivit Executivului, stadionul „Gheorghe Hagi”, care va fi construit în Constanța, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, cu o valoare a contractului de peste 490 milioane lei.

Potrivit sursei citate, stadionul va avea „o suprafață desfășurată de circa 64.000 mp, va cuprinde  un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pista cu șase culoare) cu o tribună de circa 1.000 locuri,  o clădire de vestiare pentru antrenament și amenajări exterioare. Valoarea contractului depășește 490 de milioane lei și are o durată de proiectare și execuție de 28 de luni”.

Stadionul „Nicolae Dobrin”, Pitești, 15.200 de locuri

Stadionul „Nicolae Dobrin”, care va fi construit în Pitești, va avea o capacitate de 15.200 de locuri și o suprafață desfășurată de peste 71.000 de metri pătrați. „Alături de noul stadion de fotbal, va fi realizat și Centrul de copii și juniori FC Argeș și vor fi construite spații de antrenament pentru sporturi conexe precum lupte, box, judo, karate, spații de birouri, de parcare, comerciale și de expunere, dar și zone de alimentație publică. Valoarea contractului este de circa 372 de milioane lei, cu o durată de proiectare și execuție de 43 de luni. Ambele stadioane vor fi realizate pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4”, precizează Guvernul.

Patinoarul din Sfântu Gheorghe, 2.100 de locuri

În ce privește patinoarul artificial, acesta va fi construit în municipiul Sfântu Gheorghe, în județul Covasna. Noul obiectiv va avea o suprafață desfășurată de peste 12.000 de metri pătrați și o capacitate de peste 2.100 de locuri (tribune).

„Patinoarul va fi dotat cu un centru medical și de metodologie sportivă, va putea găzdui competiții naționale și internaționale la standardele cele mai moderne, promovând astfel atât sportul de performanță, cât și cel de masă. Valoarea acestui contract este de circa 245 milioane  lei, cu o durată de proiectare și execuție de 40 de luni”, potrivit sursei citate.

La ceremonia de semnare a contractelor de finanțare au participat, pe lângă Marcel Ciolacu, președintele UDMR, Kelemen Hunor, Gică Popescu, consilier onorific al premierului, și Gheorghe Hagi.

 

Please follow and like us:
Pin Share