Poliţist cercetat pentru fraudă cu fonduri europene. Comisarul se folosea de alte persoane şi beneficia de plăţi pe baza unor documente false

Poliţist cercetat pentru fraudă cu fonduri europene. Comisarul se folosea de alte persoane şi beneficia de plăţi pe baza unor documente false

Un polițist este cercetat pentru fraudă cu fonduri europene, după ce s-a folosit de alte persoane pe care le-a convins să depună documente false la APIA. Prejudiciul este de aproape 500.000 de euro.

Un polițist din Hunedoara, cercetat pentru fraudă cu fonduri europene

Comisarul cercetat de DNA este din localitatea Simeria, județul Hunedoara. George-Alexandru Zeriu se află sub control judiciar, în urma faptelor sale. El este acuzat de procurori că a efectuat 21 de acte materiale cu scopul obținerii fondurilor europene.

Întreaga activitate s-a desfășurat în perioada 2019-2023. Polițistul a convins mai multe persoane să prezinte documente sau declarații false la APIA, pentru a obține banii europeni (21 de acte materiale).

Mai mult, acesta este cercetat și pentru complicitate la instigare la fals intelectual, în formă continuată (17 acte materiale), instigare la fals intelectual și instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite. A efectuat și operațiuni financiare incompatibile cu funcția și fals în declarații (șase acte materiale).

„În perioada 2019-2023, inculpatul ar fi determinat mai multe persoane fizice să depună, în nume propriu, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Judeţean Hunedoara şi Centrul Local Brad mai multe cereri unice de plată, la care ar fi fost ataşate documente false, potrivit cărora persoanele fizice respective utilizau diferite suprafeţe de teren şi deţineau animale, iar unele dintre aceste persoane nu îndeplineau calitatea de fermier, primind pentru acest lucru subvenţii.

În fapt, inculpatul Zeriu George-Alexandru ar fi fost beneficiarul real al plăţilor A.P.I.A., având ca rezultat producerea unui prejudiciu bugetului Uniunii Europene în valoare totală de 2.462.495 lei (aprox. 493.000 euro)”, a transmis DNA.

Comisarul se află sub control judiciar

Totodată, polițistul a ajutat persoanele în cauză să primească adeverințe din care reieșea că terenurile sunt folosite de acestea. De fapt, contractele de arendare erau încheiate de comisar.

Mai mult, din 2017 până în prezent, polițistul s-a implicat în comerțul cu animale și produse, administrând un abator. Pe lângă toate acestea, el ar fi cumpărat și utilizat mai multe mașini, fiind trecute pe numele altor persoane.

Vorbim de cinci autovehicule, și anume o autoutilitară Toyota Hilux, un Porsche Cayenne, o autoutilitara Mercedes Benz Vito, o alta Ford Transit și un autoturism Audi A5. Toate aceste mașini nu figurau în declarațiile sale de avere și interese.

Comisarul din Hunedoara se află sub control judiciar. În același caz sunt cercetați și alți suspecți, fiind complici ai polițistului.

Please follow and like us:
Pin Share