Răzvan Burleanu i-a dat replică lui Gigi Becali. „Departamentul nostru de integritate e foarte activ”

Răzvan Burleanu i-a dat replică lui Gigi Becali. „Departamentul nostru de integritate e foarte activ”

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a anunțat război împotriva Federației Române de Fotbal. Omul de afaceri este nemulțumit de calitatea arbitrilor din Superligă și ar dori oficiali străini. Răzvan Burleanu, președintele FRF, i-a dat replica latifundiarului din Pipera.

Răzvan Burleanu, răspuns după atacul lui Gigi Becali

Patronul roș-albaștrilor a anunțat, după meciul câștigat de echipa sa cu 1-0 în fața celor de la Sepsi, că este total nemulțumit de arbitrajul de care echipa sa a beneficiat și a anunțat că va lua măsuri, odată ce ceva intră în Parlamentul României.

Răzvan Burleanu a susținut o conferință de presă la Federația Română de Fotbal, iar unul dintre subiectele abordate a fost cel al arbitrajului. Șeful de la FRF a declarat că nu intră în discuție ca meciurile de fotbal din România să fie conduse de oficiali străini.

Răzvan Burleanu: „Arbitrajul în România a fost la un nivel extrem de înalt”

Președintele federației e de părere că arbitrii români își îndeplinesc cu succes atribuțiile și că FRF nu va susține sub nicio formă o inițiativă prin care să fie promovați oficialii din alte țări. În plus, Burleanu a declarat că nu se pune problema ca anumite cluburi să primească un tratament preferențial.

„În primul rând, trebuie să ne uităm la dezvoltarea arbitrajului în ultimii ani în România. Arbitrajul în România a fost la un nivel extrem de înalt și a fost foarte apreciat la nivel internațional. În Europa vedem delegările brigăzilor de arbitri români în toate competițiile posibile, iar ultima finală de Europa League a fost arbitrată de o brigadă din România.

În afara țării nu facem față solicitărilor din partea federațiilor cu care avem relații foarte apropiate – Arabia Saudită, Qatar, Emiratele Arabe Unite, care ne solicită arbitri români.

Prin urmare, noi, FRF, nu vom susține niciodată aducerea unor arbitri străini în România. Credem că am reușit să ne întărim credibilitatea în arbitrajul românesc, dar și integritatea arbitrilor români. Dacă cineva din fenomenul fotbalistic sau din afara comunității fotbalistice are vreo informație în ceea ce privește integritatea arbitrilor, departamentul nostru de integritate e foarte activ și permanent s-a implicat în diferite cazuri.

Totodată, pot să-i asigur pe toți participanții din fenomenul fotbalistic că un club nu va mai putea avea niciodată vreo influență pe arbitraj în România”, a explicat Răzvan Burleanu, conform Sport.ro.

Declarațiile lui Gigi Becali

Gigi Becali e de părere că arbitrii din România comit mult prea multe greșeli și că echipa sa ar avea de suferit. Acesta a dat câteva exemple din meciul cu Sepsi. În plus, patronul de la FCSB anunță că, în momentul în care va intra în Parlament, va acționa legal.

„Vedem noi și cu arbitrajul ăsta. S-au pus conducători să stăpânească și conducătorii, din cauză de putere, au făcut ei abuzuri și dictaturi. Apoi s-au făcut legile, ca să le oprești dictatura și tirania. Intru eu acum în Parlament și opresc dictatura. Cum? Prin legi.

Liga comandă, că de-aia suntem asociați, nu mai poți tu să faci abuzuri că faci regula U21. Comisii, arbitri. Nu că iei pe unul și te pun pe tine. Coldea mi-a zis că noi comandăm. Facem și la arbitri. Nimeni nu are un obiectiv în lumea asta de a face o performanță de arbitri, ai auzit să facă arbitri performanță?

Și aseară nu s-a arbitrat cu aceeași măsură. Aia, cu Dawa, când îi dă cu capul. Păi cu Olaru i-a dat cu capul în careu și nu s-a dat nimic. Credeam că nu e nimic concentrat. Le dau direcție. Există ceva. E arbitru bun ăsta de aseară, a arbitrat frumos Moroiță ăsta, dar aseară… Nu poți să-i reproșezi ceva clar, greșeli mari, că nu-i prost, dar luați, vedeți tot meciul să vedeți ce unitate de măsură s-a aplicat la faulturi”, a declarat Gigi Becali luni dimineața de la Palat.

Please follow and like us:
Pin Share