„Doar un șofer de BMW poate face una ca asta”. Întâmplarea din Cluj care s-a viralizat rapid în mediul online: Cum „s-a parcat” o mașină

„Doar un șofer de BMW poate face una ca asta”. Întâmplarea din Cluj care s-a viralizat rapid în mediul online: Cum „s-a parcat” o mașină

De-a lungul timpului, în spațiul virtual și nu numai au apărut numeroase glume despre șoferii de BMW, cele mai multe dintre acestea având legătură cu modul în care ei își parchează mașinile sau cu faptul că nu folosesc semnalul.

Unul dintre motivele principale pentru care șoferii de BMW sunt ținta glumelor este percepția că ar conduce agresiv și nu ar respecta regulile de circulație. Stereotipul spune că acești șoferi ar avea o atitudine de superioritate față de ceilalți participanți la trafic și că, în mod frecvent, nu semnalizează sau trec pe roșu.

Această imagine de șoferi rebeli care nu respectă normele este una dintre principalele surse de umor. Faptul că aceste mașini sunt considerate puternice și rapide contribuie la ideea că șoferii lor au un stil de condus mai agresiv, care este riscant și uneori chiar periculos.

BMW-urile sunt mașini scumpe, ceea ce poate duce la impresia că cei care le conduc fac asta pentru a-și etala succesul financiar sau pentru a impresiona pe cei din jur. În multe meme-uri și glume, șoferii de BMW sunt înfățișați ca indivizi preocupați de aparențe, dar fără prea mult respect pentru ceilalți participanți la trafic.

Există și o altă dimensiune legată de statut: șoferii de BMW sunt uneori văzuți ca oameni care doresc să transmită un anumit nivel de prestigiu, însă nu neapărat prin comportament adecvat sau printr-o atitudine modestă. Acest contrast între dorința de a afișa o imagine de succes și lipsa respectului în trafic este un punct central al multor glume.

Ce s-a întâmplat recent în Cluj

Recent, pe o pagină de Facebook pe care sunt postate întâmplări din Cluj, un internaut le-a arătat tuturor o fotografie cu un BMW care „s-a parcat” pe niște scări!

Întâmplarea s-a viralizat rapid în mediul online și în mai puțin de o oră adunase deja câteva sute de like-uri și zeci de comentarii și distribuiri.

„Un șofer de BMW a reușit să fie eroul unei întâmplări mai rar întâlnite. Scena a avut loc pe strada Dorobanților, din Cluj Napoca, luni, în jurul orei 12.00. Doar un șofer de BMW poate face una ca asta”, a scris pe Facebook cel care a postat fotografia.

Please follow and like us:
Pin Share