Cel mai important document pentru 3.8 milioane de pensionari. E anunțul momentului în România

Cel mai important document pentru 3.8 milioane de pensionari. E anunțul momentului în România

Cel mai important document pentru 3.8 milioane de pensionari. E anunțul momentului în România legat de plata pensiilor care au fost majorate în luna septembrie și care urmează să ajungă, din nou, în buzunarele oamenilor.

Cel mai de seamă act pentru 3,8 milioane de pensionari români. Este vestea cea mai bună pentru seniorii din țara noastră

Cel mai de seamă act pentru 3,8 milioane de pensionari români. Este vestea cea mai bună pentru seniorii din țara noastră. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut dezvăluirea pe care o așteaptă toată lumea în momentul de față.

Politicianul a declarat că a fost efectuat un nou transfer important de fonduri. Concret, instituția pe care o conduce a procesat în cursul zilei de luni, 30 septembrie 2024, deschiderea de credite bugetare pentru suma de 10,6 miliarde de lei.

Acești bani sunt trimiși către Casa Naţională de Pensii, pentru plata tuturor pensiilor majorate toamna aceasta. Pe de altă parte, Marcel Boloș a transmis că diferenţa de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistenţă socială.

„Un nou transfer important de fonduri realizat de Ministerul Finanțelor: am procesat deschiderea de credite bugetare pentru ca 10, 6 miliarde de lei să plece astăzi către Casa Națională de Pensii, pentru asigurarea plății tuturor pensiilor majorate. 

Diferența de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistență socială”, a scris ministrul Finanțelor, Marcel Boloș pe pagina personală de Facebook, în urmă cu câteva ore.

Documentul făcut public de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Sursa foto: Facebook.com

Marcel Boloș, veste despre procesul de repartizare a fondurilor

Cu această ocazie politicianul român a mai dezvăluit că echipele de la Casa Naţională de Pensii şi Poşta Română vor continua procesul de repartizare a fondurilor ca toate plățile să se facă în timp util perioada aceasta.

„Acum, echipele de la Casa Națională de Pensii și Poșta Română vor continua procesul de repartizare a fondurilor, astfel încât plățile să se facă la timp.

Ca de fiecare dată, cu respect pentru seniorii României!”, a mai adăugat ministrul pe rețelele de socializare, unde a postat o imagine cu documentul care atestă transferul efectuat de instituția pe care o are în subordine.

Marcel Boloș susținea în luna august faptul că bugetul alocat pensiilor va creşte ca urmare a recalculării cu aproape 50% faţă de 2020, la 136,3 miliarde lei. În schimb, proiecţiile realizate la Ministerul Finanţelor arată că ponderea cheltuielilor cu pensiile în PIB rămâne constantă, cu tendinţe de scădere în perioada 2030-2031.

Please follow and like us:
Pin Share