De ce a murit Regina Elisabeta a II-a. Cauza decesului, dezvăluită după doi ani

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a. Cauza decesului, dezvăluită după doi ani

Un fost premier britanic a dezvăluit de ce a murit Regina Elisabeta a II-a, cauza decesului fiind făcută publică după doi ani de la moartea acesteia. În ultimii ani de viață, Regina a trecut printr-un adevărat chin.

De ce a murit Regina Elisabeta a II-a. Dezvăluirile unui fost premier britanic

Fostul prim-ministru Boris Johnson menționează în cartea sa de memorii, „Unleashed”, care urmează să apară în luna octombrie, că Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost diagnosticată cu o formă de cancer osos.

Potrivit dezvăluirilor făcute de fostul premier, Regina s-a luptat cu boala necruțătoare timp de câțiva ani, arată Politico. Boris Johnson mai spune că el aflase de „un an sau mai mult” de această afecțiune înainte ca monarhul să moară.

Cu toate acestea, pe certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a s-a menționat „bătrânețea” drept cauză posibilă a decesului. Aceste informații dezvăluite acum sunt extrem de neobișnuite, în contextul vieții publice din Marea Britanie.

De altfel, detaliile legate de starea de sănătate a Reginei au fost întotdeauna un subiect tabu. Atât Palatul regal britanic, cât și politicienii au evitat să vorbească despre această situație.

„A știut că i se apropia sfârșitul, dar a fost hotărâtă să-și facă ultima datorie”

În mod normal, subiectele abordate de premierul în funcție și monarh, în cadrul întâlnirilor, sunt confidențiale. Boris Johnson a dezvăluit inclusiv cum a decurs ultima întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a.

„Părea palidă și mai aplecată, și avea vânătăi pe mâini și încheieturi, probabil de la picături sau injecții”, se arată în volumul său, conform sursei citate.

Pe de altă parte, fostul premier spune că starea Reginei nu a fost afectată de boală. „Din când în când, în conversația noastră, încă mai afișa acel mare zâmbet alb în frumusețea sa bruscă de ridicare a dispoziției”.

„A știut toată vara că i se apropia sfârșitul, dar a fost hotărâtă să reziste și să-și facă ultima datorie”, a mai spus Boris Johnson, făcând referire la momentul plecării sale din funcție și al preluării puterii de către Liz Truss.

Please follow and like us:
Pin Share