Curs valutar BNR, marți, 1 octombrie. Ce valori vor atinge principalele monede, după deprecierile de luni

Curs valutar BNR, marți, 1 octombrie. Ce valori vor atinge principalele monede, după deprecierile de luni

Curs valutar BNR, marți, 1 octombrie. Banca Națională a României va publica, la ora 13:00, datele privind evoluția celor mai importante monede. FANATIK va transmite noile informații, așa cum se întâmplă în fiecare zi.

Curs valutar BNR, marți, 1 octombrie.  Ce se va întâmpla cu euro și dolarul la început de lună

Vom afla ce valori vor atinge principalele monede, după deprecierile de luni. La ultima ședință de cotație, leul a câștigat teren în fața tuturor valutelor relevante. Rămâne de văzut dacă luna octombrie va fi începută în același mod.

Până când datele BNR vor fi făcute publice, să analizăm cum a fost ultima zi din luna septembrie pentru cele mai importante monede. Așa cum menționam, euro a înregistrat o scădere, luni, 30 septembrie.

Vorbim de o depreciere cu 0.0004 de unități, un euro fiind cotat la valoarea de 4.9756 de lei, potrivit informațiilor transmise de BNR. Un trend descendent a fost urmat și de dolarul american.

Mai exact, dolarul a pierdut 0.0161 de unități, luni, 30 septembrie, fiind a doua ședință a BNR în care este cotat „pe minus”. Valoarea dolarului american a ajuns la 4.4451 de lei.

De asemenea, leul a câștigat în raport cu francul elvețian. În acest caz a fost vorba de o depreciere cu 0.0155 de unități, ajungând la suma de 5.2677 de lei, arată Banca Națională a României.

Cât costă un gram de aur

Nici lira sterlină nu a încheiat luna septembrie „pe plus”. Moneda oficială a Regatului Unit a înregistrat o scădere cu 0.0148 de unități, iar valoarea ei a ajuns la 5.9563 de lei, conform BNR.

După o perioadă în care a punctat creștere după creștere, scumpirea gramului de aur a încetat, cel puțin pentru moment. Atât în ședința de vineri, cât și în cea de luni, prețul metalului prețios a înregistrat scăderi.

La cea mai recentă ședință de cotație, prețul gramului de aur s-a ieftinit cu peste trei lei. În prezent, un gram al metalului galben costă 378.7000 de lei, conform reprezentanților BNR.

Please follow and like us:
Pin Share