Cum să plătești mai puțin la gaze. Este trucul care te ajută enorm în această toamnă. Îți va scădea considerabil factura

Cum să plătești mai puțin la gaze. Este trucul care te ajută enorm în această toamnă. Îți va scădea considerabil factura

Cum să plătești mai puțin la gaze în această toamnă? Din fericire, internauții au împărtășit câteva trucuri în online pentru a reduce consumul și a scoate mai puțini bani din buzunar în sezonul rece.

Cum să plătești mai puțin la gaze. Este trucul care te ajută enorm în această toamnă. Îți va scădea considerabil factura

Iarna se apropie cu pași repezi în România, aducând cu ea temperaturi în scădere și îngrijorări legate de costurile încălzirii. Zilele călduroase au rămas în urmă, iar mulți români au început deja să-și facă calcule pentru a se asigura că vor putea face față facturilor la gaz. În acest context, au apărut online câteva trucuri interesante care promit să ajute la reducerea consumului de gaz și a costurilor asociate.

Ce să faci să plătești mai puțin la gaze? Diverși utilizatori de pe Tiktok au împărtășit mai multe sfaturi care au devenit virale. Persoanele care le-au pus în practică susțin că au reușit să economisească sume mari de bani, uneori chiar câteva sute de lei pe an.

În primul rând, una dintre cele mai eficiente metode de reducere a consumului de gaz este setarea corectă a temperaturii centralei. Iată ce recomandă un român de pe Tiktok:

„Fiind o centrală în condensare, temperatura la căldură nu va depăși 55 de grade Celsius. Dacă depășește 55 de grade nu va mai fi eficientă, nu mai face condensarea eficient. Atunci o vom lăsa la 48 de grade temperatura apei calde”, a explicat un român într-un clip pe TikTok, potrivit cancan.ro.

Trucuri utile pentru a micșora consumul de gaze

Un alt semn că centrala ta ar putea consuma prea mult gaz este prezența aburilor în exces. Ar fi bine să fie redusă temperatura centralei de la setările obișnuite de 70-80 de grade la aproximativ 55 de grade Celsius. Un specialist explică într-un alt videoclip viral:

„Dacă centrala ta scoate aburi pe tubulatură s-ar putea să pierzi bani consumând prea mult gaz. Uite ce trebuie să faci. Să zicem că ai o centrală în condensare, atunci mergi la panoul centralei (…) Aici avem un buton pentru a controla temperatura pe tur. Ar trebui să aibă o imagine mică cu un calorifer sub el.

Mulți oameni au centrala setată la o temperatură prea mare de 70 sau 80 de grade. Reglează temperatura centralei la 55 de grade, asta îți poate salva câteva sute de lei pe an. Dacă butonul nu are numere, îndreaptă-l în sus. De obicei trucul ăsta funcționează”, povestește un specialist pe TikTok.

Doar prin faptul că aplicăm aceste metode simple putem să economisim destul de mult pe parcursul iernii. Este important să reținem că fiecare mică ajustare poate face o diferență mare în facturile lunare de gaz.

Please follow and like us:
Pin Share