Doliu în lumea filmului. A murit un actor pe care românii l-au îndrăgit

Doliu în lumea filmului. A murit un actor pe care românii l-au îndrăgit

Doliu în cinematografie. Un actor iubit de publicul român a încetat din viață. Vestea a îndurerat fanii, care l-au urmărit în mai multe filme și seriale.

Doliu în lumea filmului. A murit un actor pe care românii l-au îndrăgit

Lumea filmului a primit recent o veste tristă. Un actor talentat și apreciat de toată lumea a plecat dintre noi. Este vorba despre John Ashton, cunoscut mai ales pentru rolul detectivului John Taggart din seria “Beverly Hills Cop”.

Familia actorului a făcut anunțul decesului duminică, prin intermediul managerului său, Alan Somers. John Ashton și-a dat ultima suflare în Fort Collins, Colorado, la vârsta de 76 de ani, scrie digi24.ro.

Deși cauza morții nu a fost dezvăluită imediat, vestea i-a afectat pe mulți dintre fanii săi din întreaga lume, inclusiv din România.

Cariera impresionantă a lui Ashton s-a întins pe mai bine de cinci decenii. În tot acest timp, el a apărut în numeroase producții de televiziune și filme, devenind o prezență familiară pe ecrane. Printre proiectele sale notabile se numără “Midnight Run”, “Little Big League” și “Gone Baby Gone”.

Cu toate acestea, rolul care l-a consacrat și i-a adus admirația publicului românesc a fost cel al detectivului John Taggart din seria “Beverly Hills Cop”. Alături de Eddie Murphy și Judge Reinhold, Ashton a format un trio memorabil care a cucerit inimile spectatorilor.

În primul film al seriei, lansat în 1984, Ashton l-a interpretat pe detectivul Taggart, un polițist local din Los Angeles. Alături de colegul său, Billy Rosewood (jucat de Judge Reinhold), Taggart colaborează cu Axel Foley, un detectiv din Detroit interpretat de Eddie Murphy.

Deși personajul lui Murphy era în centrul atenției, chimia dintre cei trei actori a fost evidentă și a contribuit semnificativ la succesul filmului.

Succesul primului film a dus la realizarea unei continuări în 1987, la fel de bine primită de public. Recent, franciza “Beverly Hills Cop” a revenit în atenția publicului cu o nouă continuare, lansată pe platforma Netflix în acest an.

Please follow and like us:
Pin Share