Ciolacu, atac la deplasările lui Iohannis. „Președintele să caute aeronave încăpătoare pentru delegaţii economice puternice”

Ciolacu, atac la deplasările lui Iohannis. „Președintele să caute aeronave încăpătoare pentru delegaţii economice puternice”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și candidat la prezidențiale, a afirmat, luni, că vrea ca președintele României să folosească aeronave spațioase în deplasările externe, care să poarte delegații economice importante, și nu jet-uri private de lux, aluzie la aceste aparate pe care le-a folosit Klaus Iohannis.

Un Consiliu Economic Consultativ la Cotroceni

Marcel Ciolacu, președinte PSD și candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat, luni, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț și Industrie a României, că dorește ca președintele României să aibă, la Cotroceni, un Consiliul Economic Consultativ, cu care să se întâlnească lunar și care să întrunească reprezentanți importanți ai mediului de business și specialiști în economie.

„Propun să construim o ţară în care preşedintele României să aibă la Palatul Cotroceni un Consiliu Economic Consultativ cu întâlniri lunare, un Consiliu din care să facă parte cei mai importanţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, alături de analişti economici, experţi pe domenii şi înalţi funcţionari. Asta înseamnă cu adevărat să faci echipă cu oamenii de business pentru binele ţării”, a declarat liderul social-democrat.

„Preşedintele României să caute nu avioane pentru luxul său personal”

Ciolacu a mai spus că vrea și o țară unde președintele să nu mai folosească jet-uri private atunci când se deplasează peste hotare, ci avioane încăpătoare în care să fie însoțit de delegații economice „puternice”, așa cum procedează președinții țărilor dezvoltate din Europa, o aluzie la deplasările președintelui Klaus Iohannis cu avioane de lux.

„Vă propun să construim o ţară în care, atunci când pleacă în deplasări externe, preşedintele României să caute nu avioane pentru luxul său personal, ci aeronave cât mai încăpătoare pentru delegaţii economice puternice, cum fac liderii statelor europene dezvoltate. Aceasta e calea sigură pentru a dezvolta mediul de afaceri şi economia noastră”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Parteneriat între stat și mediul privat

Liderul PSD a subliniat, la acest eveniment, că parteneriatul dintre politicieni și antreprenori este un pilon pentru susținerea unei economii solide.

„Toate acestea nu se pot realiza fără un parteneriat autentic între stat şi mediul privat. De aceea, propun să deveniţi unul dintre pilonii esenţiali ai acestui Parteneriat pentru viitorul unei economii puternice a României. Aveţi expertiza necesară, aveţi viziune, aveţi curajul probat de determinarea cu care v-aţi dezvoltat afacerile. Vă propun să construim împreună o economie în care niciun politician să nu mai ia decizii care privesc mediul de afaceri fără ca reprezentanţii acestuia să fie parte a deciziei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Please follow and like us:
Pin Share