Ce salariu uriaș încasează jandarmerița prinsă cu droguri. Andreea Bumbac și-a ținut veniturile la secret anul trecut

Ce salariu uriaș încasează jandarmerița prinsă cu droguri. Andreea Bumbac și-a ținut veniturile la secret anul trecut

Andreea Bumbac, angajată a Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, a fost prinsă de polițiști, în urma unui control efectuat pe 19 noiembrie 2023, cu mai multe pliculețe de praf alb, în timp ce pleca de la un eveniment. Bumbac a susținut că pliculețele i-au fost date de o prietenă pentru a le ține în geanta ei. Surse din Poliție au confirmat că în pliculețe se afla cocaină.

Andreea Bumbac nu deține bunuri imobile și mobile

La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române s-a dispus în regim de urgență ca o comisie de control să verifice toate aspectele legate de conduita profesională a ofițerului pentru a identifica dacă au existat indicii care ar fi putut arăta un comportament care nu este în concordanță cu conduita și statutul unui cadru militar.

De asemenea, din ordinul comenzii Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei, s-a dispus începerea procedurii disciplinare prealabile. Verificările au durat aproape trei săptămâni, dar DIICOT nu a putut să o ancheteze mai departe pe Bumbac, deoarece cantitatea de cocaină găsită asupra sa era prea mică.

Astfel, Andreea Bumbac s-a întors, în decembrie 2023, pe postul deținut înainte de evenimente, acela de ofițer specialist gradul 1 la Unitatea Militară 0465 (Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei), unde activase și ca purtător de cuvânt. Bumbac, care are gradul de sublocotenent, și-a depus ultima declarație de avere pe 12 iunie 2024.

Din documentul consultat de FANATIK reiese că Andreea Bumbac nu deține bunuri imobile (terenuri sau clădiri), bunuri mobile (autovehicule/autoturisme şi alte mijloace de transport) și bunuri sub formă de metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă şi de cult, colecţii de artă şi numismatică.

Jandarmerița prinsă cu droguri are un salariu lunar de 6.756 lei

Jandarmerița nu are nici active financiare sub formă de conturi și depozite bancare, dar nici împrumuturi acordate. Și rubrica datoriilor este goală. Singura rubrică completată din declarația de avere este cea a veniturilor anuale din salarii, unde Andreea Bumbac a menționat că a încasat 81.082 lei de la UM 0465.

Andreea Bumbac a avut, astfel, un salariu mediu lunar de 6.756 lei în perioada în care a fost prinsă de polițiști cu pliculețe cu cocaină. În declarația de avere din 2022, Bumbac a tras o bandă neagră peste cuantumul salariului încasat, deși legea prevede ca toți cei ce depun documentul sunt obligați să își publice veniturile.

În 2023, ofițerii din Jandarmerie cu funcții de comandă aveau salarii nete de până la 10.417 lei, iar ofițerii care nu au funcții de comandă aveau salarii între 2.220 și 7.324 lei. Maiștrii militari care nu au funcții de comandă aveau salarii între 2.315 și 3.517 lei, în timp ce subofițerii care nu au funcții de comandă încasau salarii de până la 6.748 lei.

Tatăl Andreei Bumbac a fost șef de stat major

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că tatăl Andreei Bumbac, Marius Bumbac, a fost șef de stat major la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operaţii Speciale ,,Burebista”, din localitatea brașoveană Vlădeni. El a ocupat această funcție în perioada 2020-2023, iar pe 30 iunie 2023 a fost trecut în rezervă cu gradul de colonel.

Tatăl Andrei Bumbac a participat la șapte misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak, Bosnia-Herțegovina și Albania. Colonelului în rezervă Marius Bumbac i-au fost conferite, de-a lungul carierei, numeroase distincții și medalii, printre care: Ordinul „Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, Emblemele de Onoare a Forţelor Terestre și a Statului Major General.

Din ultima declarație de avere a lui Marius Bumbac, din 6 aprilie 2023, reiese că acesta a avut un venit anual de 121.505 lei (10.125 lei lei pe lună) ca șef de stat major, la veniturile anuale adăugându-se 12.209 lei (normă hrană), 2.934 lei (normă echipare) și 20.964 lei (contravaloare chirie). Marius Bumbac deține la Craiova, împreună cu soția, un teren de 245 metri pătrați și o casă de locuit de 190 metri pătrați.

Please follow and like us:
Pin Share