Negrescu, după anunțul îndeplinirii criteriilor pentru Visa Waiver. „Combatem și mesajul anti SUA promovat în ultimii ani la noi în țară”

Negrescu, după anunțul îndeplinirii criteriilor pentru Visa Waiver. „Combatem și mesajul anti SUA promovat în ultimii ani la noi în țară”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD și vicepreședinte al Parlamentului European, a comentat, marți, anunțul ambasadorului României la Washington cu privire la condițiile tehnice îndeplinite pentru intrarea țării noastre în programul Visa Waiver.

„O victorie pentru România”

Victor Negrescu, vicepreședintele Parlamentului European și eurodeputat PSD, a vorbit, marți, despre „o victorie pentru România”, după anunțul ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru, cu privire la faptul că țara noastră a îndeplinit formal criteriile de aderare la programul Visa Waiver, precizând și că rata de respingere a coborât sub 3%.

„Ieri, s-a încheiat anul fiscal în Statele Unite, iar ultima condiție pe care România o mai avea de îndeplinit a fost satisfăcută. Sigur, așteptăm o confirmare de la partenerii americani în perioada următoare, dar evaluarea noastră, bazându-ne pe numărul de aplicații pentru vize din acest an, precum și pe trendul puternic descrescător din ultimii ani, este că Romania a coborât sub procentul de 3% al ratei de respingere”, a declarat Andrei Muraru.

„Revenim și noi în rând cu celelalte state europene”

Potrivit lui Negrescu, anunțul diplomatului român este „o victorie pentru țara noastră” în condițiile în care călătoria românilor în SUA părea un obiectiv din ce în ce mai îndepărtat.

„Este un rezultat bun, o victorie pentru țara noastră, în contextul în care acest obiectiv părea îndepărtat. Eu cred că revenim și noi în rând cu celelalte state europene și oferim românilor aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni ai UE”, a declarat Victor Negrescu pentru RFI.

Potrivit vicepreședintelui PE, anunțul „este o reconfirmare a relațiilor tot mai strânse între România și SUA, pentru că trebuie să recunoaștem, Statele Unite au fost proactive în a sprijini România în acest sens și pentru îndeplinirea criteriilor tehnice, dar și pentru a îmbunătăți rata de acceptare a românilor care aplicau pentru vize”.

„Combatem și mesajul antiamerican de la noi”

Victor Negrescu a mai subliniat că anunțul îndeplinirii de către România a condițiilor pentru programul Visa Waiver ca ajuta și la combaterea mesajelor anti-americane făcute din partea unor formațini politice din țară și va consolida parteneriatul strategic cu Washington.

„Parteneriatul strategic dintre România și SUA va fi întărit ca urmare a acestei decizii și am putea spune că astfel combatem și mesajul antiamerican pe care anumite formațiuni politice l-au promovat în ultimii ani la noi în țară, arătând foarte clar că SUA sprijină România și că iată, românii sunt tratați ca și ceilalți cetățeni europeni, într-o manieră corectă și echitabilă”, a spus Negrescu.

Please follow and like us:
Pin Share