Video. Cel puțin 3 morți și 15 răniți după un atac cu cuțitul la un supermarket. Tragedia, raportată în China

Video. Cel puțin 3 morți și 15 răniți după un atac cu cuțitul la un supermarket. Tragedia, raportată în China

Cel puțin 3 morți și 15 răniți au fost raportați la începutul acestei săptămâni într-o metropolă din China, după un atac cu cuțitul care a avut loc la un supermarket.

Atac cu cuțitul la un supermarket din China: cel puțin 3 morți și 15 răniți. Evenimentul, raportat în Shanghai

Shanghai, o metropolă din China mai mare decât România, cu o populație de peste 24 de milioane de oameni, a fost zguduită la începutul acestei săptămâni de un atac mortal cu cuțitul.

Un bărbat de 37 de ani având asupra sa un cuțit a atacat mai multe persoane aflate la un supermarket. În urma agresiunii, cel puțin 3 oameni au murit și 15 sunt răniți.

Tragedia din China a avut loc chiar în ajunul Zilei Naționale a statului asiatic. Conform unui comunicat al poliției districtului Songjiang, atacatorul a fost reținut. El a fost identificat ca fiind un bărbat de 37 de ani, pe nume Lin.

Primele informații venite din zonă arătau faptul că 18 persoane au fost rănite și transportate la spital. Din nefericire, trei dintre ele au murit în urma leziunilor extrem de grave suferite.

At least 3 dead, 15 injured in knife attack at supermarket in Shanghai, China; suspect arrested by authorities. pic.twitter.com/AcFMaTHa6W

— Sujon Ahmed (@SAexploring) October 1, 2024

Poliția din Shanghai a anunțat că suspectul ar fi fost motivat de dificultăți financiare. Astfel, a vrut să-și arate frustrările prin intermediul acestui atac. Între timp, o anchetă este în desfășurare, notează WioNews.

Police officers have arrested a man suspected of going on a stabbing spree that left three people dead and 15 others injured in Shanghai, China.https://t.co/8Uw5ygpXZ3#NairobiCBD #abduldiddy #morara #alai #davidmurathe #aoko #rigathigachagua #bruce #china

— Waza News (@waza_news) October 1, 2024

Atacurile cu cuțitul în China au explodat în ultimii ani

Incidentele privind înjunghierile în spațiile publice au crescut de-a lungul anilor în China. Autoritățile pun aceste atacuri pe seama bolilor mintale ale atacatorilor. Copiii din școli sunt o țintă comună a criminalilor.

Recent, în septembrie, un elev japonez în vârstă de 10 ani a fost înjunghiat de un atacator la câțiva metri de școala sa din orașul Shenzhen, din sudul Chinei. Acest incident, la care se adaugă un atac cu cuțitul din iunie asupra a doi cetățeni japonezi în Suzhou, un oraș important din estul Chinei, au stârnit îngrijorări de securitate în rândul membrilor comunității japoneze din China.

Incidentele de înjunghiere sunt rare în Shanghai, dar nu fără precedent. În urmă cu doi ani, un bărbat a înjunghiat mai multe persoane într-un spital important din orașul chinez. Atunci, 15 oameni au avut nevoie de ajutor medical.

Please follow and like us:
Pin Share