Harci kutyák támadtak a Székelypeteken elhunyt kisfiúra

Harci kutyák támadtak a Székelypeteken elhunyt kisfiúra

Tizenegy éves fiúra támadtak a kutyák augusztus végén a Kányád községhez tartozó Székelypetek határában, az áldozat életét vesztette a sérülései miatt. Az akkori információk szerint a közeli pásztortanyára igyekezett a faluból induló áldozat, ám hosszú ideig nem ért oda, így szülei keresni kezdték. Sajnos már csak a kutyák harapásai által borított testét találták meg, a helyszínre siető mentőegységek sem tudták újraéleszteni a fiút, aki nagyon súlyos sérüléseket szenvedett. Valószínűleg a nyaki ütőeret ért harapások okozhatták a tragédiát.

A nyomozás elején sokan úgy sejtették, hogy a jószágokat őrző ebek lehettek a tettesek.

Amit eddig tudni lehet

György Sándor, Kányád község polgármestere a Székelyhonnak elmondta, valójában két keveréknek számító harci kutyát vezetett láncon a pásztortanyára igyekvő fiú. A gyanú szerint ezek útközben összeverekedtek,

az áldozat pedig megpróbálta szétválasztani őket, ekkor pedig az ebek ellene fordultak.

A jószágokat őrző kutyák ekkor nem voltak a közelben. Mostanra ugyanakkor a támadó kutyák is elpusztultak.

Az elöljáró közölte, az eset mélyen megrázta a közösséget, amit csak fokozott, hogy nemrég egy halálos kimenetelű autóbaleset is volt a községben. Az emberek egyszerűen szótlanul állnak a történtek előtt, magukba zárkóztak. Mindenki a fejleményeket várja.

A polgármester rámutatott, nem is nagyon érdeklődött az áldozat családjától az utóbbi időben, hiszen nem szeretné felszakítani a még friss sebeket. Ő mindenképp vigasztalódást kíván nekik, ugyanakkor ő és munkatársaik is rendelkezésükre állnak, ha bármiben segíthetnek.

Az ügy fejleményeiről egyébként Maria Plumbut, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjét is kérdeztük, ám ő egyelőre csak annyit tudott mondani, hogy továbbra is folyamatban van a hatósági nyomozás.

Please follow and like us:
Pin Share