UEFA a decis arbitrul pentru PAOK – FCSB. Un neamț, care a primit amenințări cu moartea, va conduce meciul de la Salonic

UEFA a decis arbitrul pentru PAOK – FCSB. Un neamț, care a primit amenințări cu moartea, va conduce meciul de la Salonic

UEFA a decis brigada de arbitri care va oficia meciul dintre PAOK și FCSB din etapa a doua a UEFA Europa League. Meciul de la Salonic e programat joi, 3 octombrie de la ora 22:00.

Un german va arbitra PAOK – FCSB din Europa League. Ce probleme a avut „centralul”

Neamțul Sascha Stegemann va fi la centru la partida dintre PAOK şi FCSB, care se va disputa pe Stadionul Toumba. Arbitri asistenţi au fost delegați Marco Achmueller şi Christof Guensch, în timp ce rolul celui de-al patrulea oficial i-a fost atribuit lui Martin Petersen.

În camera VAR se vor afla alți doi nemți. Este vorba despre Pascal Muller și Katrin Rafalski. Înaintea duelului de pe Tumba, FCSB are 3 puncte, după 4-1 cu RFS, în timp ce PAOK e pe zero, după înfrângerea cu Galatasaray, scor 1-3.

Sascha Stegeman a primit amenințări cu moartea după un meci din Bundesliga

În vârstă de 39 de ani, Sascha Stegemann este arbitru FIFA din anul 2019. Licențiat în administraie publică, „centralul” german a avut probleme după un meci din Bundesliga, disputat în aprilie 2023 între Bochum și Borussia Dortmund, încheiat la egalitate, scor 1-1.

Stegemann nu le-a acordat un penalty oaspeților, care au pierdut două puncte, puncte care, la final, s-au dovedit decisive în lupta pentru titlu cu Bayern Munchen. Stegemann și-a cerut scuze pentru eroarea comisă și a dezvăluit că, a doua zi după partidă, a primit amenințări cu moartea. Din acest motiv, arbitrul a fost plasat sub protecția poliției timp de câteva săptămâni.

Chiar Stagemann a dezvăluit că doi polițiști au venit la el acasă după meciul respectiv și l-au informat în legătură cu acele amenințări cu moartea, care îl vizau pe el și pe familia lui. A doua zi a mers la un interviu televizat, acolo unde a fost acompaniat de poliție, care l-a protejat timp de patru săptămâni.

Sascha Stegeman îi mulțumește soției sale că l-a sprijinit să continue să arbitreze, în ciuda evenimentelor petrecute după acel Bochum – Dortmund 1-1.

Le-a purtat ghinion românilor

Nu va fi pentru prima dată când echipa lui Charalambous va fi arbitrată de Sascha Stegemann. Aceeași brigadă de la PAOK – FCSB a fost delegată și pe 3 noiembrie 2022, la FCSB – West Ham 0-3, în Grupa B din Conference League.

Pe 11 august 2022, Stegemann s-a aflat la centru la duelul Djurgaardens IF – Sepsi OSK 3-1, din manşa secundă a turului al treilea preliminar al Europa Conference League.

De asemenea, neamțul a împărțit dreptatea și la un eșec al naționalei României. Este vorba meciul pe care  Bosnia& Herţegovina l-a câștigat cu 1-0,  pe 7 iunie 2022, la Zenica, în Grupa a 3-a a Ligii B din Liga Naţiunilor.

Please follow and like us:
Pin Share