Az ügy kivizsgálását kérte és felmondott az újszülött osztály vezetője

Az ügy kivizsgálását kérte és felmondott az újszülött osztály vezetője

„Dr. Füstös Annamária újszülött-gyógyász főorvos 2024.09.19-i dátummal benyújtotta a felmondását, amit a kórház vezetősége elfogadott.

Felmondását a kórház vezetősége számára a szakember azzal indokolta, hogy a személyét ért vádak ne terheljék a kórház intézményét, és kérte, hogy vizsgálják ki a személyével kapcsolatosan megfogalmazottakat”

– válaszolta érdeklődésünkre a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház vezetősége.

Hozzátették, hogy a kórházhoz nem érkezett hivatalos formában panasz azzal kapcsolatosan, ami a doktornő munkájáról a Facebookon, a Civil Csíkszereda csoportban elhangzott. „A kórház igazgatótanácsa ugyanakkor, reagálva a nyilvános térben elhangzottakra, értesítette az intézmény Etikai Bizottságát” – közölték.

Tőlük tudjuk, hogy az újszülött-gyógyászati osztályon

a főosztályvezetői tisztség feladatait helyettesítéssel látják el, az ügyeleti vonalat más újszülött-gyógyász orvosok bevonásával sikerült lefedni.

Mint ismert, a Facebookon egy hölgy nyílt levélben több vádat is megfogalmazott a szóban forgó főorvos ellen,

többek között szakmai inkompetenciával és arroganciával vádolta.

Bejegyezése hozzászólás-lavinát eredményezett, többen a kórházi ellátásra, a páciensekkel való megfelelő kommunikáció hiánya miatt panaszkodtak.

A vádakra az érintett doktornő is reagált Facebook hozzászólásban, jelezve, hogy

a közösségi oldal nem megfelelő fórum arra, hogy ezt a témát megnyugtató módon és érdemben kitárgyalják.

A csíkszeredai kórház pedig a Székelyhonnak is nyilatkozott az ügyben, mint fogalmaztak őszintén sajnálják, hogy negatív tapasztalatokkal távozott a kórházból az a nagymama, aki a Civil Csíkszereda csoportban írt, annak ellenére, hogy

az újszülött-gyógyászati osztályon megmentették a baba életét, és kijárták annak az útját is, hogy a továbbiakban a máshol elérhető kezelést megkapja.

Az ügyben kerestük az érintett orvost, ő azonban egyelőre nem reagált megkeresésünkre.

Please follow and like us:
Pin Share