Carnagiu pe o șosea din Thailanda. Peste 20 de copii au murit arși de vii într-un accident de autobuz

Carnagiu pe o șosea din Thailanda. Peste 20 de copii au murit arși de vii într-un accident de autobuz

Un incident halucinant a avut loc marți, pe o autostradă de lângă capitala Thailandei. Peste 20 de copii au murit arși de vii, după ce autobuzul în care se aflau a luat foc.

16 elevi și trei profesori au reușit să scape cu viață

Din primele informații, se pare că trei autocare în care se aflau zeci de elevi și profesorii lor se întorceau dintr-o excursie realizată în provincia nordică Uthai Thani.

La un moment dat, în apropiere de Bangkok, anvelopa unui autocar a explodat și l-a proiectat într-un parapet de pe marginea autostrăzii.

Impactul a fost atât de puternic încât autoturismul care era alimentat cu gaz natural comprimat a luat foc, iar atunci când au sosit pompierii ardea ca o torță.

În urma acestui incident, 16 elevi și trei profesori au scăpat cu viață din autobuzul în care autoritățile au descoperit zece cadavre carbonizate, scrie BBC. 

De asemenea, 22 de copii și alți trei profesori nu au fost încă identificați, iar oficialii thailandezi se tem că aceștia au ars la rândul lor de vii.

Ministrul Transporturilor, Suriyahe Juangroongruangkit, a catalogat acest incident drept unul ”foarte tragic” și a subliniat că tipul de combustibil folosit de autobuz este unul extrem de periculos.

„Ministerul trebuie să găsească o măsură… dacă este posibil, ca vehiculelor de pasageri ca acesta să li se interzică utilizarea acestui tip de combustibil pentru că este extrem de riscant”, a mai spus ministrul Suriyahe Juangroongruangkit.

Premierul Thailandei, Paetongtarn Shinawatra, le-a ordonat miniștrilor din cabinetul său să meargă la fața locului și „ca mamă, aș dori să-mi exprim cele mai profunde regrete familiilor celor uciși”.

”Guvernul va fi responsabil pentru toate costurile medicale și pentru compensarea celor uciși”, a spus premierul Thailandei.

Momentan nu se știe cu exactitate ce vârstă aveau victimele care au ars de vii în autocar, însă școala la care erau înscriși are elevi între 3 și 15 ani.

Please follow and like us:
Pin Share