Cea mai țeapă pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Unii au rămas deja fără bani

Cea mai țeapă pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Unii au rămas deja fără bani

Românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă ar putea avea parte de cea mai mare țeapă de când a început programul. Anumite anunțuri publicate pe rețelele sociale pot reprezenta, de fapt, escrocherii.

Țeapă pentru românii care vor să-și pună panouri fotovoltaice pe casă. Anunțurile care te pot lăsa fără bani

Persoanele care au de gând să-și instaleze panouri fotovoltaice trebuie să fie foarte atente. Încă de când a început programul Casa Verde 2024 au apărut și diverse tipuri de înșelăciune.

Mai exact, sunt firme care le promit oamenilor un loc în cadrul programului, însă le cer acestora și sume mari de bani. Tot mai mulți încearcă să facă profit de pe urma acestui program.

Pe Facebook au apărut numeroase astfel de anunțuri. Atât persoane fizice, cât și firme le garantează oamenilor înscrierea în program, dar le solicită sume destul de mari de bani. Este vorba despre 300 sau 500 de lei, dar se poate ajunge și la sume de 1.000 de lei.

De asemenea, sunt persoane care încheie chiar și un contract în acest sens, cu promisiunea că vor înapoia banii dacă nu reușesc să realizeze înscrierea în cadrul programului Casa Verde, potrivit observatornews.ro.

Oamenii care își doresc să se înscrie în program nu trebuie să cadă în plasa anunțurilor apărute în mediul online. Totodată, nu trebuie să ofere datele personale sau să facă transferuri bancare, deoarece pot ajunge să nu fie înscriși în program, deși au au oferit bani.

Anul acesta, foarte multe persoane sunt interesate de acest program, iar bugetele se epuizează foarte rapid, în nici două minute. Înscrierile vor avea loc și în zilele următoare, iar acestea vor decurge la fel de rapid.

Câți bani primesc românii care aplică la programul Casa Verde

Bugetul Casa Verde pentru acest an este unul de aproximativ 2 miliarde de lei. Pentru fiecare persoană care vrea să-și pună panouri fotovoltaice, statul oferă un sprijin în valoare de 30.000 de lei.

Va exista și o contribuție proprie, în valoare de 3.000 de lei. Banii vor putea fi folosiți pentru montarea sistemelor fotovoltaice, dar și a bateriilor de stocare.

Înscrierile au avut loc în zilele de 27 și 30 septembrie, în Regiunea Nord Vest, respectiv Regiunea Centru. Pe 1 octombrie, înscrierile au avut loc în Regiunea Nord Est. Iată calendarul înscrierilor din următoarele zile:

2 octombrie: Regiunea Sud Est (judeţele: Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea);
3 octombrie: Regiunea Sud Muntenia (judeţele: Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman);
4 octombrie: Regiunea Bucureşti Ilfov;
7 octombrie: Regiunea Sud Vest (judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea);
8 octombrie: Regiunea Vest (judeţele: Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş).

Please follow and like us:
Pin Share