Nem kedvezett végig az időjárás a Hőlégballon Parádénak, ennek ellenére eredményesnek ítélik meg a szervezők

Nem kedvezett végig az időjárás a Hőlégballon Parádénak, ennek ellenére eredményesnek ítélik meg a szervezők

Az esemény számos repülési lehetőséget kínált az extrém sportok szerelmeseinek, akik a sétarepülés mellett a siklóernyős és motoros siklóernyős repülést is kipróbálhatták.

Határon túlról is érkeztek a sétarepülésre
18 hőlégballon felemelkedése a földről nézve is látványosnak bizonyult, akik pedig repültek, a kappadókiai hőlégballonos utazáshoz hasonlították az élményt. A sétarepülésre az ország minden pontjáról, sőt, a határokon túlról is érkeztek jelentkezők, így a jegyek hamar elfogytak”

– emelik ki a rendezvényt értékelő közleményükben a szervezők.

A hőlégballonozás rendkívül időjárásfüggő:

míg az első két nap tökéletes körülmények voltak a felszállásokhoz, vasárnapra az időjárás kedvezőtlenre fordult, így sem a repüléseket, sem a tervezett programokat nem tudták megtartani.

A vasárnapi rossz idő előjelei már szombat délután jelentkeztek, és bár a hőlégballonokat előkészítették a függeszkedő repülésre, a felszállást a pilóták már nem tartották biztonságosnak.

Azoknak, akik nem tudtak felszállni, és előre kifizették a jegyeiket, már hétfőn, 30-án visszautalták a pénzüket.

„Igaz, hogy az időjárás nem volt végig kedvező, ettől függetlenül, eredményes parádét tudhatunk magunk mögött mind a repülések, mind a földön zajló programok szempontjából. Szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptunk.

Évről-évre egyre több az érdeklődő, ami arra ösztönöz bennünket, hogy még szélesebb körű élményt nyújtsunk a résztvevőknek”

– fogalmazott Lőrincz Miklós, a Hőlégballon Parádé egyik főszervezője.

A szombati nap során több mint ötezren váltottak jegyet a Hőlégballon Parádéra, a helyszínen ennél többen voltak, hiszen 12 év alattiak számára ingyenes volt a részvétel. A szervezők szerint a hangulat a koncertek idején tetőzött, amikor

a kolozsvári Compact zenekar, majd igazi rocklegendák, Rudán Joe és Varga Miklós léptek színpadra.

A szombati estét fáklyázás zárta: a 18 hőlégballon látványos fény- és tűzjátékot mutatott be az éjszakai ég alatt a Night Glow keretében.

Elkészült a székely ballon

Az idei Hőlégballon Parádé arról is emlékezetes marad, hogy egy régi álom vált valóra: csehországi közreműködéssel elkészült a Székely Ballon Alapítvány székely motívumokkal díszített hőlégballonja.

A kék alapon arany székely motívumokkal díszített ballont már meg lehetett csodálni pénteken Vármezőn, az engedélyek beszerzése viszont még folyamatban van, így a parádén nem tudott felszállni.

A székely ballon kétségkívül a jövő évi Hőlégballon Parádé egyik legszebb attrakciója lesz, szeptember utolsó hétvégéjén.

Please follow and like us:
Pin Share