Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, a fost propus în CNA. Nominalizara este făcută de Guvern

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, a fost propus în CNA. Nominalizara este făcută de Guvern

Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, a fost propus pentru funcția de membru titular în CNA (Consiliu Naţional al Audiovizualului). Nominalizara este făcută de Guvern, potrivit news.ro.

Vasile Bănescu, propunerea Executivului pentru CNA

De asemenea, Georgică Severin, fost deputat, este propunerea PSD pentru această funcție. PNL a nominalizat-o pe Oana Simona Dincă, iar președintele Klaus Iohannis a propus-o pe Daniela Bârsan, consilier prezidenţial.

Totodată, la Camera Deputaților, social-democrații au nominalizat-o pe Monica Gubernat, iar UDMR a propus-o pe Boros Orsolya Eva. Consiliul Național al Audiovizualului (prescurtat CNA) reprezintă autoritatea publică autonomă care monitorizează permanent posturile radio și de televiziune din țară.

Amintim că la începutul lunii iulie, Vasile Bănescu a renunțat la funcția de purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, după mai mulți ani de activitate. La momentul respectiv, acesta a spus că decizia de a pleca din funcție este „exclusiv personală”.

Vasile Bănescu preciza că se va axa pe proiectele personale. De-a lungul timpului, acesta a avut reacții virulente privind declarațiile controversate ale unor fețe bisericești din România.

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei, implicat în dispute dure cu ÎPS Teodosie

Una dintre cele mai cunoscute dispute a fost cea dintre Bănescu și ​Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, din 2023, după ce s-a vehiculat ideea ca Biserica Ortodoxă să sărbătorească Paștele odată cu catolicii.

ÎPS Teodosie l-a atacat dur pe fostul purtător de cuvânt al BOR, susținând că este „un om vrednic de compătimire, care are nevoie de rugăciune”. Vasile Bănescu i-a răspuns, menționând că prin acel atac Teodosie „s-a compromis personal”.

„Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură ‘creștină’ și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine”, preciza Vasile Bănescu.

Fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei a absolvit Facultatea de Teologie din Capitală, urmând studii și în Germania. Are un doctorat în Litere, iar în 2009 a fost ales consilier patriarhal, dar și director al editurilor Patriarhiei.

Please follow and like us:
Pin Share