Viorica Dăncilă, noi critici pentru Marcel Ciolacu. “Cum să ia meditații la economie?”

Viorica Dăncilă, noi critici pentru Marcel Ciolacu. “Cum să ia meditații la economie?”

Viorica Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2019, prima femeie prim-ministru al României, prima femeie președinte al celui mai mare partid din țară și prima femeie candidat al PSD la președinția României.

Viorica Dăncilă, noi critici pentru Marcel Ciolacu

În prezent, este candidat la Camera Deputaților pe listele Partidului Național Conservator Român (PNCR), formațiune căreia i s-a alăturat recent. Aflată în campanie electorală, Viorica Dăncilă l-a criticat din nou pe actualul premier pentru faptul că face meditații la economie.

“Că face meditații la engleză înțeleg. Vrea să-și îmbunătățească conversația. Dar premierul României să facă meditații la economie… cred că este un lucru unic în Europa. Premierul României trebuie să ia decizii economice. Premierul României are consilier pe probleme economice.

Cum să facă premierul României meditații la economie? Mi se pare un lucru greu de acceptat. Adică să înțelegem că România are un premier care după atâta timp a început să facă meditații la economie? 

Cred că aceste lucruri trebuia să le învețe domnul prim-ministru înainte. Într-o lună de zile la început trebuia să învețe totul, pentru că dânsul a luat decizii. Nicio decizie în Guvernul României, fie că vorbim de ministrul Finanțelor, care e de la PNL, fie că vorbim de alții, nu se ia fără cuvântul final al premierului.

Niciun act normativ nu poate fi luat în considerare dacă nu este adoptat de primul ministru. Și atunci te întrebi: cum a adoptat toate aceste lucruri dacă abia acum face meditații la economie?

Eu cred că faptul că nu a avut cunoștințe economice s-a văzut în modul în care a condus Guvernul. Și spun acest lucru cu tristețe pentru că, de la o datorie publică de 373 de miliarde de lei, în octombrie 2019, ajungem acum la o datorie de aproape 900 de miliarde de lei”, a spus Viorica Dăncilă la Realitatea PLUS.

La BEC, împreună cu Cristian Terheș

Viorica Dăncilă l-a însoțit pe președintele PNCR, europarlamentarul Cristian Terheș, la BEC unde au depus listele de semnături ale PNCR pentru alegerile parlamentare de la 1 decembrie, potrivit Agerpres.

“În acest moment, România nu are o direcţie economică. Suntem ca o barcă ce merge încotro bate vântul. Nu vedem un program de guvernare, nu ştim ce ne va aduce ziua de mâine. Nici nu mai vorbesc de termen mediu sau lung. Cred că sunt lucruri care trebuie rezolvate, pentru că nu te joci cu destinul unei ţări”, a declarat fosta șefă a guvernului cu această ocazie.

Cristian Terheş a declarat, la rândul său, că partidul va avea candidați în toate circumscripțiile electorale, atât la alegerile pentru Camera Deputaților, cât și la cele pentru Senat și că au fost depuse peste 150.000 de semnături.

Liderul PNCR a anunțat că își va depune candidatura pentru Preşedinția României pe data de 4 sau 5 octombrie. Cristian Terheș s-a declarat convins că va câștiga alegerile, “indiferent cu cine” va intra în turul doi de scrutin.

Please follow and like us:
Pin Share