Moment superb în Borussia Dortmund – Celtic! Două galerii, un singur imn: „You’ll Never Walk Alone”. Scenografie împotriva UEFA! Video

Moment superb în Borussia Dortmund – Celtic! Două galerii, un singur imn: „You’ll Never Walk Alone”. Scenografie împotriva UEFA! Video

Borussia Dortmund și Celtic joacă marți seară în cadrul etapei a doua din Champions League. Partida de pe Westfalenstadion a oferit un moment care va rămâne cu siguranță în istoria fotbalului mondial.

Moment superb în Borussia Dortmund – Celtic

Meciurile Borussiei Dortmund de pe teren propriu sunt adevărate desfășurări de pasiune pură pentru fotbal din partea suporterilor germani. Aceștia se strâng în număr mare, în special „Zidul Galben”, celebra peluză a echipei din Bundesliga, și cântă pentru echipa favorită.

Nici fanii lui Celtic nu fac rabat de la astfel de manifestări, fiind cunoscuți pentru fanatismul lor. Partida de marți seară dintre cele două s-a deschis cu întreg stadionul cântând la unison imnul: „You’ll Never Walk Alone”.

Dortmund caută a doua victorie în Champions League după debutul cu 3-0 în deplasarea cu belgienii de la Club Brugge. De partea opusă, Celtic vrea la fel de mult a doua victorie după ce în primul meci și-a zdrobit adversara (5-1 cu Slovan Bratislava).

💛💚 SÍ, AQUÍ ES.

Aquí es donde venimos a emocionarnos l@s futboler@s.

La afición del Dortmund y la del Celtic cantando hermanados el ‘You’ll Never Walk Alone’.#LaCasadelFútbol #UCL pic.twitter.com/sGgnhH1RWa

— Fútbol en Movistar Plus+ (@MovistarFutbol) October 1, 2024

Scenografie împotriva UEFA. Fanii lui Dortmund nu se joacă

Echipele din Europa sunt cunoscute pentru momentele în care au protestat la adresa UEFA, fie prin coregrafii dedicate, fie prin cântece și scandări. Un bun exemplu în acest sens sunt polonezii de la Legia Varșovia, care au avut deseori o atitudine ostilă către UEFA.

Se pare că și vecinii lor, nemții, împărtășesc aceeași atitudine. La partida dintre Borussia Dortmund și Celtic, de marți seară, suporterii echipei gazde au afișat o scenografie cu mesajul: UEFA MAFIA”.

« 𝐔𝐄𝐅𝐀 𝐌𝐀𝐅𝐈𝐀 » 💥

Le gros message des supporters de Dortmund. 💛🖤 pic.twitter.com/Dbkyr09039

— Footballogue (@Footballogue) October 1, 2024

Dortmund, obișnuită să facă show

Sezonul trecut, Borussia Dortmund a ajuns în finala Champions League. Echipa pregătită atunci de Edin Terzic a avut un parcurs foarte bun, eliminând echipe mari și ajungând în ultimul act cu Real Madrid, cea care avea să câștige marele trofeu (0-2).

Fanii celor de la Dortmund, care s-au strâns atunci în jur de 30.000 de mii, au afișat plăcuțe în culorile galben-negru, iar în mijloc a fost întinsă o pânză pe care se afla o coroană. Mesajul care însoțea întreaga scenă a fost: „Suntem înapoi în oraș (2013) să furăm coroana (Real Madrid)”. 

Nemții nu s-au dat bătuți și au vrut să își motiveze și mai tare preferații. Astfel, spectacolul a fost lansat și în debutul reprizei secunde a meciului cu Real Madrid. Stadionul Wembley a fost acoperit de o perdea de fum, care a îngreunat vizibilitatea, mai ales la TV.

Please follow and like us:
Pin Share