În plin război, Tel Aviv-ul a fost ținta unui atac terorist. Sunt mai mulți morți și răniți

În plin război, Tel Aviv-ul a fost ținta unui atac terorist. Sunt mai mulți morți și răniți

În plin război, Tel Aviv-ul a fost ținta unui atac terorist, marți seara, 1 octombrie, soldat cu mai mulți morți și răniți. Focurile de armă au fost trase în cartierul Jaffa, arată Times of Israel.

Atac terorist la Tel Aviv. Șase oameni și-au pierdut viața

Atacul a fost pus la cale de doi bărbați, mai multe imagini cu aceștia fiind făcute publice pe rețelele de socializare. Autoritățile au transmis că există posibilitatea ca aceștia să fi avut complici.

Șase civili au fost uciși și alți nouă sunt grav răniți. Cei doi bărbați au fost prinși de polițiști și eliminați, incidentul fiind catalogat drept atac terorist. „Doi terorişti au sosit pe bulevardul Ierusalim din Jaffa.

Au început să împuşte civili. Cei doi teroriști au fost eliminați, dar continuăm cu incidentul, încercând să localizăm complici”, a transmis purtătorul de cuvânt al poliției, Aryeh Doron, conform News 12.

Informațiile preliminare arătau că ar fi vorba despre opt morți, însă bilanțul atacului a fost revizuit, iar autoritățile au transmis că șase persoane și-au pierdut viața.

Incidentul a avut loc lângă o stație de metrou

Civilii răniți au fost preluați de ambulanțe și transportați la spital, cei mai mulți dintre ei fiind în stare gravă. Autoritățile au transmis că totul s-a petrecut în apropiere de o stație de metrou.

Teroriștii au coborât dintr-un tren și au început să împuște oamenii la întâmplare. Atacul terorist din Tel Aviv s-a produs chiar înainte ca Israelul să fie atacat cu sute de rachete balistice de Iran.

Amintim că circa 200 de rachete ar fi fost lansate de Iran, atacul fiind revendicat la scurt timp. Cetățenilor li s-a cerut să rămână în apropierea adăposturilor.

Ulterior, IDF a anunțat că forțele israeliene vor riposta. „Sistemele de apărare aeriană israeliene și americane au funcționat eficient. A existat o cooperare strânsă în detectare și interceptare”, a transmis purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

Please follow and like us:
Pin Share