Armata Română angajează luptători de comando. Care sunt condițiile și ce salariu se oferă

Armata Română angajează luptători de comando. Care sunt condițiile și ce salariu se oferă

Armata Română angajează luptători de comando, iar criteriile de selecție sunt dintre cele mai severe. Ce condiții trebuie să îndeplinească acești candidați și ce salariu primesc?

Armata Română angajează. Ce salariu primesc luptătorii de comando

Persoanele selectate vor urma un curs cu o durată de opt luni, desfășurat la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din Vlădeni, județul Brașov. Însă, nu toți candidații reușesc să treacă de această perioadă.

Luptătorii de comando trebuie să aibă o condiție fizică foarte bună și să știe să folosească arme. Candidații selectați vor fi supuși unor antrenamente grele, iar cei mai buni vor fi angajați, arată Știrile Pro TV.

Mai exact, luptătorii de comando vor efectua salturi cu parașuta și trebuie să știe să se orienteze pe teren necunoscut. De asemenea, aceștia trebuie să știe să înoate și să se scufunde, dar și să acorde primul-ajutor.

Ce criterii trebuie să îndeplinească aceștia

Pe lângă proba de înot, candidații vor face și alte demonstrații sportive, precum tracțiuni, flotări, abdomene și alergare de rezistență de trei kilometri. Cei care vor să devină luptători de comando trebuie să aibă 18 ani și cel mult 45 la finalizarea programului.

Sunt acceptați cei care dețin carnet de conducere. Cursanții trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliu stabil în România și să aibă cel puțin 10 clase finalizate. Sunt necesare cunoștințe de bază de limba engleză.

Oferta Armatei Române se adresează și femeilor. Este important de menționat că și ele vor trece prin același program de pregătire. Salariul este de 5.000 de lei net, la care se adaugă și sporuri.

Potrivit Mirelei Căpîlnean, purtătorul de cuvânt al Școlii de Instruire, antrenamentele au loc atât în timpul zilei, cât și noaptea. Nu se ține cont de condițiile meteorologice, pentru a testa astfel capacitatea candidaților de a se adapta în orice situație. Înscrierile au loc până la data de 4 octombrie.

Mai mult, instruirea are loc inclusiv în munți. „Când suntem în pădure, la modulul de supraviețuire, se mănâncă mai puțin”, a transmis unul dintre instructori, potrivit sursei citate.

 

Please follow and like us:
Pin Share