Robert Lewandowski a strălucit în Barcelona – Young Boys Berna 5-0 și a intrat în istoria Champions League. Doar Cristiano Ronaldo este peste polonez

Robert Lewandowski a strălucit în Barcelona – Young Boys Berna 5-0 și a intrat în istoria Champions League. Doar Cristiano Ronaldo este peste polonez

Barcelona a făcut spectacol în meciul cu Young Boys Berna din runda a doua din Champions League. Catalanii s-au impus cu 5-0, iar Robert Lewandowski a fost omul meciului. Atacantul polonez a bifat o nouă bornă în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa.

Robert Lewandowski, omul-gol!

Spaniolii nu au avut nicio emoție în meciul cu echipa din Elveția. După ce în prima rundă Barcelona a fost învinsă de AS Monaco, în deplasare, cu 1-2, acum catalanii s-au răzbunat și au câștigat cu 5-0. Scorul la pauză era 3-0 pentru echipa lui Hansi Flick.

Robert Lewandowski a deschis scorul rapid, în minutul 8, iar până la pauză diferența era deja de 3 goluri. Iñigo Martínez și Raphinha au marcat, iar în partea secundă atacantul polonez a semnat dubla dintr-un corner.

După aceste două reușite, Lewandowski devine doar al doilea jucător din istorie care înscrie cel puțin 50 de goluri în Champions League după ce a trecut de vârsta de 30 de ani. Cifrele sale par ireale. El este cel mai experimentat fotbalist din echipa lui Hansi Flick, însă se descurcă de minune.

Cristiano Ronaldo conduce acest top. Portughezul a înscris 68 de goluri după ce a trecut de pragul vârstei de 30 de ani. Fostul jucător de la Real Madrid este și cel mai bun marcator din istoria competiției, cu 140 de reușite, fiind urmat de Lionel Messi.

Robert Lewandowski a ajuns la Barcelona în sezonul 2022/2023. În carieră, el a mai jucat pentru Borussia Dortmund și Bayern Munchen. Polonezul are 154 de meciuri jucate la echipa națională, pentru care a reușit să înscrie 84 de goluri.

Robert Lewandowski, lăudat de Hansi Flick

Echipa lui Hansi Flick arată extraordinar în acest sezon. Catalanii au un atac de temut pentru orice adversar. Robert Lewandowski a fost lăudat de antrenorul german. Polonezul are mult mai multe oportunități de a înscrie în sistemul folosit de Flick.

„Pentru mine, el este cel mai bun număr 9 din ultimul deceniu. Treaba sa este să joace în fața porții și să marcheze, iar el asta face. Are jucători în jurul său care îl pot asista, iar finalizările lui sunt fantastice”, a spus Hansi Flick despre Robert Lewandowski.

Programul Barcelonei în UEFA Champions League:

AS Monaco – Barcelona 2-1
Barcelona – YB Berna 5-0
Barcelona – Bayern Munchen, 22 octombrie 2024
Steaua Roșie – Barcelona, 6 noiembrie 2024
Barcelona – Brest, 26 noiembrie 2024
Dortmund – Barcelona, 11 decembrie 2024
Benfica – Barcelona, 21 ianuarie 2025
Barcelona – Atalanta, 29 ianuarie 2025

Please follow and like us:
Pin Share