UDMR nu exclude o guvernare cu PSD. Ce spune Marcel Ciolacu

UDMR nu exclude o guvernare cu PSD. Ce spune Marcel Ciolacu

Senatorul UDMR a declarat că este în firea oricărei formațiuni politice să își dorească să ajungă la guvernare. Tanczos Barna a precizat că UDMR are program de guvernare şi ştie pe fiecare domeniu ce măsuri ar trebui luate în beneficiul cetăţenilor.

UDMR nu exclude o guvernare cu PSD

Reacția senatorului UDMR a venit după ce prim-vicepreședintele social democrat, Sorin Grindeanu, a vorbit despre o posibilă PSD-UDMR.

”Cred că este un semn bun, că nu este pentru prima dată când se discută această ipoteză. Prima dată s-a discutat la rocadă. De fapt a rămas o rocadă în doi. Atunci, s-a discutat zile întregi despre o posibilă rocadă în trei dar nu s-a putut, nu s-a vrut”, a arătat senatorul UDMR la Prima News. Acesta a mai afirmat că spiritul Constituției este ca partidul care ia cele mai multe voturi să aibă prima șansă de a oferi premierul. ”Cred că ar trebui să rămână o cutumă, o regulă nescrisă.”

”UDMR vrea în Executiv, că este în firea oricărei formaţiuni politice. Vrem şi avem program de guvernare şi ştim pe fiecare domeniu ce măsuri ar trebui luate în beneficiul cetăţenilor”, a mai declarat Tanczos Barna. ”Sper, că am văzut că şi doamna Lasconi vede posibilă o astfel de formulă, într-o altă combinaţie, dar tot cu UDMR”, a adăugat el.

Ce spune Marcel Ciolacu

Întrebat despre scenariul propus de Sorin Grindeanu, legat de o eventuală guvernare împreună cu UDMR, Marcel Ciolacu s-a arătat dispus să accepte chiar o majoritate guvernamentală mai largă. Premierul a precizat că i-a cerut explicații ministrului transporturilor, după declarația lui Sorin Grindeanu, care nu a exclus nici măcar varianta ca Uniunea să dea viitorul premier.

„El mi-a zis că nu a spus acest lucru. El a spus că trebuie o guvernare mult mai largă pentru provocările din acești ani, inclusiv cu UDMR. Sunt ferm convins că Kelemen Hunor m-ar refuza chiar dacă i-aș propune funcția de premier”, a declarat Marcel Ciolacu, la Digi24.

Sorin Grindeanu: ”E important să vină şi UDMR în această coaliţie”

Sorin Grindeanu a declarat luni că este exclusă o guvernare alături de AUR, dar că una cu UDMR este de dorit. Ministrul Transporturilor crede că niciun partid politic nu va obține 50% la alegerile parlamentare.

„Nu cred că o să fie cineva cu 50% la parlamentare. Este evident că se va continua pe o alianţă guvernamentală. Nu ştiu dacă aceasta. O alianţă politică ce va da majoritatea.

Exclus (o alianță cu AUR n.r.). A şi declarat Marcel Ciolacu că nu vom face majorităţi cu AUR. Haideţi să vedem, poate ajunge PSD-UDMR. E puţin, dar e o majoritate.

Rămâne să vedem rezultatul (…) Cred că e important să vină şi UDMR în această coaliţie pentru că e nevoie de o coaliţie mai largă în Parlament”, a declarat Sorin Grindeanu, la Antena 3 CNN.

Please follow and like us:
Pin Share