Dan Șucu și Gigi Becali, comparați de un fost jucător de la Rapid. “Bagă foarte mulți bani”

Dan Șucu și Gigi Becali, comparați de un fost jucător de la Rapid. “Bagă foarte mulți bani”

Dan Alexa a fost invitatul special al lui Robert Niță în cea mai recentă ediție din SUFLET DE RAPIDIST. În cadrul emisiunii, fostul jucător de la Rapid i-a analizat pe Dan Șucu și Gigi Becali și a făcut comparația între cei doi patroni.

Dan Șucu și Gigi Becali, comparați de un fost jucător de la Rapid. “Bagă foarte mulți bani”

Fostul jucător și antrenor de la Rapid i-a comparat în detaliu pe Dan Șucu și pe Gigi Becali, astfel că acesta a ajuns la o concluzie în privința celor doi care îi și aseamănă, deși fac lucrurile diferit.

Așadar, Dan Alexa este de părere că patronul giuleștenilor este mult mai calculat în deciziile pe care le ia la club și face pașii corecți, pe gând finanțatorul de la FCSB este genul de conducător care își asumă riscuri mari și sare anumiți pași.

“Nu vreau să blamez patronii speculanți sau să spun că e ceva rău. Aici te gândești la Gigi Becali. El are foarte mulți bani și o istețime în afaceri legat de modul acesta de a face bani. Este diferit de Șucu. Dintr-o bucătărie să facă o afacere de genul Mobexpert, înseamnă că ai făcut pașii corecți. 

La Rapid s-a pus foarte mare bază pe infrastructură de la început. Dan Șucu a construit două baze. Gigi Becali este total alt prototip. Are mulți bani, plătește, sare niște etape. A vândut foarte bine, pe bani mulți, pentru că a și luat cei mai buni jucători mereu.

9 ani nu a câștigat campionatul și tot timpul vorbeam de FCSB că are cei mai talentați jucători. Mereu a fost așa. Faptul că eu nu au câștigat 9 ani, înseamnă că a fost o problemă. E doar o comparație. Marea calitate a lui Dan Șucu și a lui Gigi Becali este că bagă foarte mulți bani. 

Rapid are totul pentru a face performanță în acest moment. Are suporteri, are lot, are stadion, condiții de antrenament excepționale. Are și un antrenor cu multă experiență și un patron care bagă bani. Eu mă gândesc la Rapid că poate să ajungă în grupele europene”, a spus Dan Alexa la SUFLET DE RAPIDIST.

“Rapid este un caz fericit”

“Cred că Rapid este un caz fericit, unde există un patron foarte potent financiar. Foarte important este faptul că el a făcut business, iar aici este o mare diferență între patronii care fac bani din speculă și unii care creează un business.

Știi exact cum se face. Fotbalul este diferit și este important că (n.r. Dan Șucu) are oameni în jurul lui care au făcut fotbal. Lucrurile merg bine spre foarte bine. Stadionul este nou, galeria este impecabilă, transferuri de top.

Rapidul plătește suma de transfer, ceea ce este cam rar în ziua de astăzi. S-a început prost pentru că s-a luat decizia aducerii unui antrenor anglo-saxon. S-a adeverit faptul că lor le este foarte greu să reușească în Europa. Au fost rarități care au reușit, precum Bobby Robson.

În rest, au altă mentalitate și văd altfel fotbalul. În fotbalul anglo-saxon este o mentalitate total diferită față de cea a latinilor. S-a demonstrat că a fost o alegere greșită aducerea lui Lennon.

Tot ceea ce se întâmplă la Rapid nu are cum să nu aibă progres. Sunt oameni serioși și clubul are toate ingredientele pentru a face performanță. Ai lot, ai antrenor, Șumudică, care are multă experiență. E un plus că este foarte pasionat și că este un rapidist înfocat și acceptat de toată lumea. 

Eu văd Rapidul foarte bine. Dacă nu anul acesta, în viitorul apropiat o să ia trofee. Dacă lucrurile se fac corect, mai devreme sau mau târziu vor avea rezultate pozitive”, a fost analiza Rapidului făcută de antrenorul celor de la CS Tunari, la SUFLERT DE RAPIDIST.

Comparația dintre Dan Șucu și Gigi Becali

Please follow and like us:
Pin Share