România, lovită de un nou val de furtuni și ploi abundente. Zonele afectate de fenomenele severe

România, lovită de un nou val de furtuni și ploi abundente. Zonele afectate de fenomenele severe

România nu scapă de ploi abundente și de furtuni puternice nici în perioada următoare. Meteorologii spun că prima săptămână din octombrie va aduce un nou val de instabilitate în majoritatea regiunilor.

Mai multe zone din România, lovite în următoarele zile de noi furtuni și ploi abundente. Ce se întâmplă cu temperaturile

De mai bine de două săptămâni, țara noastră este traversată de mai multe sisteme noroase care lasă în urma lor cantități uriașe de apă. Pe 14 – 15 septembrie a fost valul de ploi care a adus inundații devastatoare în județul Galați.

Apoi, în weekendul care s-a încheiat a plouat în toată țara, iar marți, în prima zi din octombrie, Constanța a fost lovită de ploi abundente. Ciclonul care a amenințat țara în weekend a prins putere deasupra Mării Negre, marți.

Au fost furtuni violente pe litoral. În doar câteva ore, stațiile meteo au înregistrat cantități record de apă. De exemplu, în municipiul Constanța a plouat în 24 de ore cât pentru o lună și jumătate: peste 70 de litri pe metru pătrat.

Crescute deja la niveluri îngrijorătoare după ultimul val de ploi, râurile din Dobrogea ar putea să se reverse. Asta pentru că la sfârșitul săptămânii furtunile se întorc în sud-estul țării și nu numai.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, la începutul săptămânii, prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vestea bună este că vom avea parte de temperaturi neobișnuit de mari pentru luna octombrie. Pe de altă parte, nu scăpăm de ploi și furtuni.

Meteorologii spun că, în afară de regiunile sudice, unde regimul pluviometric va fi local deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare. Cel mai mult va ploua în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării.

Cum va fi vremea în București

În toată țara vom avea parte de o vreme capricioasă. În București, sub aspect termic, maximele cresc de la o zi la alta. De la 20 – 21 de grade Celsius în prezent, mercurul ajunge în weekend la 26 – 27 de grade.

Pe de altă parte, un nou val de ploi lovește România, inclusiv Bucureștiul. Aici, de sâmbătă seara vor reîncepe furtunile. Cantitățile de apă care vor cădea pot fi local destul de însemnate.

Please follow and like us:
Pin Share