Adrian Câciu, anunț pentru 2,6 milioane de români. Când vor fi încărcate cardurile cu 250 de lei

Adrian Câciu, anunț pentru 2,6 milioane de români. Când vor fi încărcate cardurile cu 250 de lei

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, miercuri, acordarea unei noi tranșe de 250 de lei pentru peste 2,6 milioane de persoane, ajutor al Guvernului, bani necesari achiziționării de alimente. Cardurile vor fi încărcate de la data de 15 octombrie, a precizat Câciu.

Ajutor pentru 2,6 de persoane nevoiașe

Adrian Câciu, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a anunțat, miercuri, un nou ajutor în valoare de 250 de lei, pentru peste 2,6 de persoane aflate în dificultate.

„Peste 2,6 milioane de români vor beneficia în luna octombrie de o nouă tranșă de 250 lei pentru cumpărarea de alimente. Încărcarea cardurilor de alimente (tichete sociale) cu valoarea de 250 lei va începe din data de 15 octombrie”, a scris ministrul PSD pe contul său Facebook.

Beneficiarii tichetelor sociale

Potrivit lui Adrian Câciu, cei care beneficiază de acest ajutor guvernamental sunt cei încadrați cu grad grav de handicap (copii și adulți), cu grad accentuat sau mediu de handicap, care realizează lunar un venit propriu mai mic sau egal cu 2.210 lei.

În continuare, de acest sprijin financiar beneficiază și familiile care au cel puțin doi copii de întreținut și care realizează un venit lunar pe membru de familie mai mic sau egal cu 675 de lei. De cardurile pentru alimente beneficiază și familiile cu un singur părinte, cu venituri lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 675 de lei.

Pentru alimente și mese calde

Alte categorii care beneficiază de acest ajutor al Guvernului, potrivit ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, sunt: „Familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare”

„Pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.210 lei; Persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare”. Cardurile, a mai precizat Adrian Câciu, vor fi folosite pentru cumpărarea de alimente sau pentru mese calde.

Please follow and like us:
Pin Share