Mesaje RO-Alert pentru cetățenii din Tulcea. Un nou atac cu drone al rușilor la graniță. Oamenii au sunat la 112

Mesaje RO-Alert pentru cetățenii din Tulcea. Un nou atac cu drone al rușilor la graniță. Oamenii au sunat la 112

Locuitorii din județul Tulcea au primit, noaptea trecută, o serie de mesaje RO-Alert de la autorități, care anunțau un nou atac cu drone al rușilor în apropiere de granița cu Ucraina.

Alertă în Tulcea: mesaje RO-Alert primite de cetățeni. Un nou atac cu drone al rușilor aproape de graniță

Soldații lui Vladimir Putin continuă bombardamentele în statul vecin. În noaptea care a trecut, dronele Kamikaze Shahed-136 de fabricație iraniană au lovit din nou ținte din infrastructură portuară din Ucraina, aproape de frontiera fluvială cu România, pe brațul Chilia al Dunării.

Miercuri, la trei ore după miezul nopții, în jurul orei 2.50, localnicii din zona de nord a județului Tulcea au primit un mesaj RO-Alert. La fel ca la precedentele, oamenilor li se recomanda să se adăpostească.

Alerta de la ISU Tulcea a venit după ce structurile cu rol de apărare și monitorizare a spațiul aerian de frontieră au reperat un grup de drone care se îndreptau către ținte de pe teritoriul ucrainean.

Mesajul ISU transmitea informații de avertizare și de informare a populației cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian și măsuri de adăpostire în cazul în care situația o impune.

Oamenii din Tulcea au sunat la 112

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea anunță că a primit trei apeluri la numărul unic de urgență 112, în urma mesajului RO-Alert transmis în noaptea de marţi spre miercuri.

”În cursul nopții, au fost înregistrate trei apeluri la numărul unic de urgență 112, prin care se solicitau informații. Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, se specifică în informarea ISU.

Comunicat al MApN: Două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au fost ridicate de la sol

Ministerul Apărării de la București a venit cu o primă reacție după ultimele atacuri cu drone ale rușilor. MApN anunță că, pentru monitorizarea situației, au fost ridicate de la sol două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de la Baza Borcea.

Potrivit autorităților, sistemul de supraveghere radar al României nu a detectat pătrunderea în spațiul aerian național a dronelor implicate în atacul asupra obiectivelor ucrainene.

Please follow and like us:
Pin Share