Geoană, despre tentativele Rusiei de a destabiliza România. „Imixtiunea în politica noastră internă trebuie luată în serios”

Geoană, despre tentativele Rusiei de a destabiliza România. „Imixtiunea în politica noastră internă trebuie luată în serios”

Mircea Geoană, fost secretar general adjunct al NATO și candidat independent la alegerile prezidențiale, a atras atenția, miercuri, în legătură cu tentativele Rusiei de a „vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica noastră internă”.

Crizele din Orientul Mijlociu și Ucraina

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din noiembrie, a atras atenția, miercuri, despre încercările Rusiei de a interfera cu politica internă a României, spunând că aceste tentative nu trebuie subestimate și că instituțiile abilitate ale statului român trebuie să le contracareze.

Fostul secretar general al NATO a expus contextul unui tablou general, cu agravarea conflictului din Orientul Mijlociu, care poate degenera într-un conflict regional, în plus față de situația din est, unde continuă războiul început de președintele rus Vladimir Putin în Ucraina.

Limitarea influențelor Iranului și Rusiei

Mircea Geoană este de părere că în fața acestor provocări Occidentul trebuie să acționeze unitar și determinat pentru a contracara „influențele maligne” ale Teheranului și ale Moscovei.

„Situaţia din Orientul Mijlociu se agravează, iar riscul unui conflict regional creşte exponenţial. După războiul din Ucraina în est, un al doilea focar în sud complică suplimentar climatul de securitate la graniţele Europei. Unitatea şi acţiunea diplomatică conjugată a lumii occidentale, întărirea parteneriatelor noastre din Orientul Mijlociu şi contracararea influenţei maligne a Iranului şi Rusiei în aceste conflicte reprezintă singura cale pentru limitarea efectelor individuale şi cumulate ale acestor conflicte”, a scris Mircea Geoană pe contul său Facebook.

Candidatul independent la Cotroceni a mai afirmat că tentativele Rusiei de ingerințe în politica internă a României trebuie luate în serios și contracarate de serviciile abilitate ale statului.

„Pe acest fond, încercările Rusiei de a vulnerabiliza România, prin imixtiunea în politica noastră internă, trebuie luate în serios şi contracarate cu responsabilitate de către instituţiile abilitate ale statului român”, se arată în postarea lui Geoană.

Please follow and like us:
Pin Share