O femeie din Republica Moldova, pe lista victimelor atacului terorist din Israel. Nadia avea doar 40 de ani

Conform polițiștilor israelieni, identitatea victimelor este cunoscută, însă aceasta a fost dezvăluită doar parțial. Cert e că printre victime se numără o moldoveancă pe nume Nadia, aflată în Israel de 18 ani. Atacul terorist a avut loc în stația de tramvai Sderot-Ierusalim din cartierul Jaffa.

O femeie din Republica Moldova, pe lista victimelor atacului terorist din Israel

Conform anchetatorilor, doi indivizi înarmați au deschis focul în tramvai, după care au continuat pe bulevardul Ierusalim. Atacul nu a fost momentan revendicat. Martorii spun că atacatorii au deschis focul la ora locală 19:00, cu puțin timp înainte ca Iranul să lanseze atacul cu rachete balistice asupra Israelului.

Conform Haaretz, oamenii legii au identificat o victimă, Shahar Goldman, în vârstă de 30 de ani și Inbar Segev, de 24 de ani, primele ucise de teroriști. O a doua victimă era o fată de 17 ani, în timp ce alți șase răniți sunt în stare critică. Patru dintre ei au fost răniți destul de grav, în timp ce doi sunt răniți ușor.

Shahar Goldman era dansatoare și avea un soț și trei surori. Inbar Segev-Vigder era proprietara unei săli de fitness, unde lucra și ca antrenor de CrossFit. Au rămas în urma sa soțul pe nume Ya’ari, precum și un copil în vârstă de 1 an. Soțul spune că tânăra își ținea în brațe copilul în timpul atacului.

“E un miracol că băieţelul nostru a scăpat nevătămat. Era acoperit cu sânge, dar nu a fost rănit“, povestește soțul îndurerat. O altă victimă e Nadia Sokolenco, o femeie de 40 de ani din Republica Moldova, mutată acolo acum 18 ani. Femeia lucra ca și manager de birou, fiind în trecut stilist.

Cine era Nadia, femeia de 40 de ani din Republica Moldova care a murit în atentat

A lăsat în urmă un soț și o fiică de 6 ani. Prietenii spun despre ea că era “încarnarea dragostei de viaţă, a luminii şi a optimismului cosmic”. Revital Bronstein, o altă victimă, avea doar 24 de ani și urma să își obțină diploma de master în științe, fiind de asemenea pasionat de benzi desenate.

Ilia Nozadze era un cetățean georgian de 42 de ani, căsătorit. Lucra ca și șofer de camion în Israel. Tot în acest atac sângeros a fost prins și un cetățean grec, care locuia la Ierusalim. Nu se cunosc mai multe detalii referitor la identitatea sa.

”Anunţăm cu profundă tristeţe că printre victimele atacului se numără un cetăţean grec, cu reşedinţa la Ierusalim“, se arată într-un scurt comunicat al Ministerului Grec de Externe, la câteva ore după atac.

Agresorii au fost identificați drept Muhammad Khalef Saher Rajab şi Hassan Muhammad Hassan Tamimi, primul dintre ei fiind înarmat cu o pușcă, în timp ce al doilea avea un cuțit. Niciunul dintre ei nu avea permis de ședere în Israel și nu se știe momentan de ce au comis atentatul.

Please follow and like us:
Pin Share