Aceștia sunt adevărații cartofi pentru prăjit. Marii bucătari folosesc doar acest soi, care nu e deloc scump și se găsește ușor

Aceștia sunt adevărații cartofi pentru prăjit. Marii bucătari folosesc doar acest soi, care nu e deloc scump și se găsește ușor

Care sunt adevărații cartofi pentru prăjit? Înainte mergeam în piețe și cumpăram mai tot ceea ce găseam. Acum însă, sortimentele sunt mai diversificate. Astfel, poți cumpăra cartofi perfecți pentru copt, fiert, sau pentru prăjit.

Aceștia sunt adevărații cartofi pentru prăjit

Poate ai mers și tu în diferite restaurante și ți-ai dat seama că gustul cartofilor prăjiți de acolo nu e același cu cel de acasă. Poate diferența o făceau condimentele, însă de multe ori se întâmplă să fie vorba chiar despre soiul de cartofi.

Care sunt adevărații cartofi pentru prăjit? Odată ce ai găsit soiul, vei vedea că aceștia o să fie mult mai crocanți, fără alte eforturi. Totodată, textura va fi altfel, iar tu te vei bucura de un preparat cu adevărat delicios.

Și totuși despre ce soi este vorba? Pot fi și cartofi albi și cartofi roșii. Diferența o face însă coaja. Mai exact, adevărații cartofi pentru prăjit trebuie să aibă coaja groasă și chiar și cu noduri pe alocuri. Totodată, ei dețin o pulpă fermă și mai puțin suculentă.

Asta înseamnă că soiul are puțin amidon, iar textura sa fermă o să devină crocantă în momentul prăjirii. În general o să îi găsești în piață toamna, având în vedere faptul că aceștia sunt cartofi târzii. Acesta e și motivul pentru care au coaja mai groasă.

Cât rezistă acești cartofi, de fapt

Iar avantajul e că poți cumpăra cât dorești. Ei pot fi depozitați peste iarnă și rezistă până primăvara. Astfel, te poți bucura de ei luni întregi și poți uita de grija privind achiziționarea altor soiuri, care s-ar putea să nu fie ceea ce ai tu nevoie.

Cu alte cuvinte, adevărații cartofi pentru prăjit se găsesc doar toamna și sunt și ieftini. În rest, orice ai cumpăra din comerț, sunt șanse mari să nu aibă textura și gustul la care te-ai fi gândit. Cât despre celebrii cartofi noi, chiar dacă îi cumperi, ei nu vor rezista peste iarnă.

Aceștia trebuie consumați rapid, pentru că sunt bogați în amidon. Și cu siguranță ai observat și tu că atunci când îi prăjești ar putea să fie ceva mai moi și poate se și ard mai repede dacă vrei să-i faci crocanți.

Cât despre cartofii pentru fiert, în această categorie nu avem probleme. Cartofii albi cu pulpă tare sunt perfecți pentru salate, cartofi fierți sau piure. De cealaltă parte, la ciorbă se recomandă cartofii bruni sau roșii.

Dacă vrei însă să pui cartofi la cuptor, e de preferat să îi pregătești în coajă. Iar în acest caz, specialiștii recomandă cartofi albi sau galbeni, dar care să aibă o coajă subțire. Se fac repede și sunt și delicioși.

Please follow and like us:
Pin Share