Răzvan Lucescu, ”Generalul” din vestiarul lui PAOK Salonic. Grecii îl laudă pentru modul în care își mobilizeză echipa pentru meciul cu FCSB

Răzvan Lucescu, ”Generalul” din vestiarul lui PAOK Salonic. Grecii îl laudă pentru modul în care își mobilizeză echipa pentru meciul cu FCSB

Răzvan Lucescu (55 de ani), antrenorul român de la PAOK Salonic, pregătește în cele mai mici detalii meciul cu FCSB, programat joi, 3 octombrie, de la ora 22:00, pe stadionul Toumba, în cadrul etapei a II-a din faza principală Europe League.

Răzvan Lucescu, ”Generalul” din vestiarul lui PAOK Salonic. Grecii îl laudă pentru modul în care își mobilizeză echipa pentru meciul cu FCSB

Clubul PAOK a postat un video pe contul oficial de instagram de la antrenamentul campioanei Greciei, intitulat ”Generalul și fiii săi!”, iar presa elenă a sesizat că Răzvan Lucescu știe foarte bine cum să-și câștige jucătorii și să creeze o atmosferă bună în vestiar.

În imagini, Răzvan Lucescu apare în echipament de antrenamet, cu căciulă pe cap. Vântul suflă puternic la Salonic. Prima dată tehnicianul i-a sărutat pe frunte pe Giannis Konstantelias și pe Konstantinos Thymianis, apoi l-a apucat de ureche pe Mady Camara, încercând să-i scoată acestuia piercing-ul. Mijlocașul de 6 milioane de euro a reacționat printr-o glumă.

În continuare, fostul selecționer al României i-a dat câteva palme peste ceafă lui Giannis Michailidis, l-a tachinat pe Joan Sastre, dându-i un pumn la corp, după care s-a îmbrățișat cu toți jucătorii.

Răzvan Lucescu, despre meciul cu FCSB: ”Este o echipă care joacă fotbal”

După antrenament, Răzvan Lucescu a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre confruntarea cu FCSB, considerând că PAOK va avea o misiune dificilă, deoarece campioana României manifestă o revenire de formă, iar în cupele europene a fost întotdeauna motivată.

”Eu cred că această rotaţie a jucătorilor la FCSB îi ajută să fie foarte motivaţi, să fie prezenţi în munca echipei, să aibă forţe proaspete. FCSB a început greoi campionatul, absolut normal, câştigase titlul. A fost o stare de euforie, motivaţia nu a mai fost la acelaşi nivel.

Şi noi am simţit-o pe pielea noastră, dar noi nu am început campionatul imediat, dar şi noi am fi avut acelaşi dificultăţi. Dar, încet, încet, lucrurile s-au aşezat, au obţinut rezultate bune, arată clar că sunt în revenire. În Europa a existat întotdeauna o motivaţie foarte mare.

FCSB este o echipă care joacă fotbal, o echipă care construieşte, care îndrăzneşte, are jucători de talent, are mai multe posibilităţi pe fiecare post. Şi de aceea pot face şi foarte multe schimbări. E o echipă pe care analizând-o foarte atent, pot spune doar că este foarte puternică.

Nu vorbesc despre avantaje şi dezavantaje, pentru că şi ei ne-au studiat şi noi i-am studiat. Nu se termină nimic cu acest meci, sezonul va continua. Eu nu am decât cuvinte de apreciere pentru FCSB, văzând din afară, după ce am urmărit ultimele meciuri jucate în ultima parte”, a declarat antrenorul lui PAOK Salonic.

”Pentru mine FCSB este Steaua”

Răzvan Lucescu spune că meciul cu FCSB este unul special pentru el, deși el consideră că joacă împotriva Stelei, echipa care i-a provocat o mare decepție în 2006, prin eliminarea din sferturile fostei competiții Cupa UEFA, pe când era antrenor la Rapid.

“Este ceva absolut normal, natural, pentru mine. Am trecut prin sute de experienţe, am câştigat foarte mult, am pierdut foarte mult, astfel încât ajungi să vezi fiecare meci ca pe un meci şi nimic mai mult. Şi apoi vezi că urmează un altul. Dacă este să plec mâine din fotbal, eu plec satisfăcut pentru că am atins tot ce mi-am dorit să ating.

De acum doar mă bucur. Într-adevăr, îmi doresc să câştig fiecare meci, asta rămâne în mine, dar ce am avut de demonstrat mie mi-am demonstrat, aşa că meciul de mâine cu FCSB este la fel ca toate celelalte care trebuie câştigate, nimic mai mult.

Pentru mine FCSB este Steaua. Eu nu ştiu ce se întâmplă, nu mă pricep la contracte, habar nu am, nu e treaba mea, nu am fost implicat. Eu văd doar o continuitate a acelei echipe Steaua, care aparţinea în ultima perioadă tot lui Gigi Becali. Cum a ajuns acolo nu mă interesează, pentru mine este Steaua”, a declarat Răzvan Lucescu.

Meciul PAOK Salonic – FCSB va fi transmis de posturile TV Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Please follow and like us:
Pin Share