Speranțe pentru ”Billie Jean King Cup”. Monica Niculescu și Gabriela Ruse, semifinale la dublu în Hong Kong

Speranțe pentru ”Billie Jean King Cup”. Monica Niculescu și Gabriela Ruse, semifinale la dublu în Hong Kong

Vești bune pentru echipa feminină de tenis a României, care va întâlni Japonia, pe 14 noiembrie, în optimile de finale ale competiţiei Billie Jean King Cup, ce se va desfășura la Malaga (Spania).

Speranțe pentru ”Billie Jean King Cup”. Monica Niculescu și Gabriela Ruse, semifinale la dublu în Hong Kong

Perechea Monica Niculescu/Gabriela Ruse, care ar putea evolua în această formulă pentru România la turneul final al Billie Jean King Cup, s-a calificat, miercuri, 2 octombrie, în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de tenis WTA 125 de la Hong Kong.

Tricolorele au ajuns în penultimul act după meci câștigat într-o oră şi 29 de minute, 7-5, 6-2 în faţa cuplului Kimberly Birrell (Australia)/Su-Wei Hsieh (Taiwan).

Niculescu (37 de ani) şi Ruse (26 de ani), care şi-au asigurat un cec de 2.600 de dolari şi 49 de puncte WTA la dublu, vor întâlni în semifinale perechea Ulrikke Eikeri (Norvegia)/Fang-Hsien Wu (Taiwan/N.1).

Gabriela Ruse (93 WTA) s-a calificat, marţi, 1 octombrie, în optimi la simplu şi va juca joi contra australiencei Ajla Tomljanovic. Ruse a eliminat-o în primul tur pe chinezoaica Qiang Wang (32 ani, 403 WTA), cu 6-0, 6-4, după meci care a durat doar 53 de minute.

Echipa României pentru turneul final ”Billie Jean King Cup”

Horia Tecău, căpitanul nejucator al echipei feminine de tenis a României, a convocat următoarele jucătoare pentru turneul final ”Billie Jean King Cup”:

Jaqueline Cristian (80 WTA)
Ana Bogdan (120 WTA)
Anca Todoni (136 WTA)
Gabriela Ruse (93 WTA/ 69 WTA, dublu)
Monica Niculescu (42 WTA, dublu)

Japonia vine cu Naomi Osaka

Reprezentativa Japoniei are în patru reprezentante în top 200 WTA la simplu, pe Nao Hibino (85), Mai Hontama (118), Moyuka Uchijima (130) şi Naomi Osaka (197).

Dacă va trece de Japonia, România va juca în sferturile de finală cu Italia, sâmbătă, 16 noiembrie. Italia nu va evolua în primul tur.

Celălalt sfert de finală de pe partea de tablou pe care află România se va disputa între Cehia, care intră direct în această fază, şi învingătoarea dintre Spania şi Polonia.

În sferturile de pe cealaltă jumătate de tablou, Canada, deținătoarea trofeului va înfrunta Germania sau Marea Britanie, iar Australia va juca împotriva Slovaciei sau a Statelor Unite.

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după o victorie de senzație în meciul de baraj cu Ucraina, scor 3-2, pe 14 aprilie, la Fernandina Beach (Florida).

Please follow and like us:
Pin Share