Rusia a făcut victime la granița României cu Ucraina. Punctul de frontieră de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat, doi șoferi au fost răniți

Rusia a făcut victime la granița României cu Ucraina. Punctul de frontieră de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat, doi șoferi au fost răniți

Rusia a făcut victime la granița României cu Ucraina, în urma atacului cu drone de noaptea trecută, care a vizat infrastructura portuară din regiunea Odesa. Punctul de frontieră de la Orlivka (Isaccea), dar și o instalație de cereale au fost avariate.

Rusia a lovit la granița României cu Ucraina. Au fost înregistrate victime

Informațiile au fost făcute publice, miercuri, de oficialii ucraineni. Mai exact, clădirile administrative de la punctul de trecere Orlivka au avut de suferit. În urma atacului, activitatea a fost suspendată la punctul de trecere.

„Atacul a lovit districtul Izmail din Ucraina, în apropiere de fluviul Dunărea”, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, conform Reuters, arată news.ro. Mai mult, lovitura rușilor s-a soldat cu victime, doi șoferi de camion fiind răniți.

Unul dintre aceștia este cetățean turc. „Rusia continuă să ducă un război împotriva cerealelor şi a securităţii alimentare globale”, a transmis Oleksi Kuleba, viceprim-ministru pentru reconstrucţie.

De asemenea, o stație intermediară de distribuție a energiei electrice din nordul regiunii Sumî a fost lovită. În acest context, peste 80.000 de consumatori au fost afectați de întreruperile de curent.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul substațiilor din regiunea Cerkasî. 32 de drone au fost lansate de Rusia, în noaptea de marți spre miercuri, iar 11 dintre acestea fiind interceptate de ucraineni.

Locuitorii din Tulcea au primit noi mesaje RO-Alert

De altfel, noul atac cu drone al rușilor a creat panică, din nou, printre locuitorii din județul Tulcea. Oamenii au primit mesaje RO-Alert în care erau sfătuiți să se adăpostească.

Trei apeluri la 112 au fost înregistrate, în timpul nopții, cetățenii solicitând informații cu privire la cele petrecute. „Menționăm că orice cetățean care se simte în pericol ori observă ceva neobișnuit poate apela numărul unic de urgență 112 pentru a cere sprijin ori ajutor”, informa ISU.

În acest context, Ministerul Apărării Naționale a anunțat că au fost ridicate de la sol două aeronave F-18 și încă două aeronave F-16, pentru a monitoriza incidentul. Sursa citată a precizat că dronele rusești nu ar fi pătruns în spațiul aerian al României.

Please follow and like us:
Pin Share