Tízezer euró értékű napelemrendszert kaphatnak az energetikailag kiszolgáltatott felhasználók

Tízezer euró értékű napelemrendszert kaphatnak az energetikailag kiszolgáltatott felhasználók

Adrian Câciu a kormánypalotában tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy a Környezetvédelmi Alapból finanszírozott Zöldház-programhoz hasonlóan várják a napelemeket és energiatárolókat telepítő cégek jelentkezését, amelyek október 25-étől kezdhetnek feliratkozni a programra. Ennek keretében

mindkét komponensre 5000 eurós utalványt – tehát háztartásonként 10 ezer eurót érő vouchereket – használhatnak fel a kedvezményezettek.

A programra az energetikailag kiszolgáltatott személyek jogosultak, akik a 2021/226-os törvény hatálya alá esnek. A pályázó cégeknek közülük kell kiválasztaniuk ügyfeleiket, akik háztartásába beszerelik majd a napelemeket a megfelelő energiatárolóval együtt. Az ügyfelek listáját október 25-én, a pályázáskor kell ismertetni. A miniszter szerint a program célja, hogy

a beruházások lezárulta után az energetikailag kiszolgáltatott felhasználóknak egyáltalán ne kelljen többé fizetniük az energiafogyasztásért.

Az energetikailag kiszolgáltatott személyek listája a szociális programok és az energiaár-sapka programjának adatbázisában található meg – írja az Agerpres hírügynökség Adrian Câciu szerdai nyilatkozatára hivatkozva.

A program első szakaszában 122 ezer háztartást látnak el napelemmel és energiatárolóval. A miniszter reményét fejezte ki, hogy a keretet a nagy érdeklődésre való tekintettel ki kell majd bővíteni.

Please follow and like us:
Pin Share