Animalele care au ajuns pe cale de dispariție. Trei specii adorate de oameni sunt în pericol

Animalele care au ajuns pe cale de dispariție. Trei specii adorate de oameni sunt în pericol

Greenpeace, Oragnizaţia internaţională de mediu, a anunţat riscul dispariţiei a trei specii de animale adorate de oameni. Activităţile industriilor mari ale lumii le pun în pericol habitatul lor natural, astfel vietăţiile fiind pe cale de dispariţie.

Care sunt speciile de animale pe care de dispariţie

Cu ocazia Zilei Naţionale a Mediului din Chile, Greenpeace a anunţat, miercuri, că există un risc major de dispariţie a trei specii de animale. Cauza principală a acestei situaţii este extinderea activităţilor de minerit din Chile, potrivit agenţiei EFE.

Mai exact, cele trei specii care sunt pe care de dispariţie sunt pisica andină, pinguinii Humboldt şi chinchilla cu coadă scurtă. Specialista în biodiversitate din cadrul Greenpeace, Dominique Charlin, a declarat că efectele industriei asupra biodiversităţii sunt semnificative.

“Efectele acestei industrii asupra biodiversităţii sunt diverse şi semnificative, incluzând pierderea habitatelor, poluarea apei şi a solului, fragmentarea ecosistemelor şi efectele asupra biodiversităţii acvatice”, a declarat aceasta.

Cauzele deteriorării biodiversităţii

Aceste specii de animale sunt în pericol de dispariţie şi asta doar din cauza extinderilor activităţii de minerit din Chile. Pisica andină este o specie nativă, inclusă în categoria vieţuitoarelor “periclitate”, conform IUCN. De asemenea, aceasta este felina cu cel mai mare risc de dispariţie din America. Se numără printre cele cinci cele mai ameninţate din întreaga lume.

Despre pinguinul Humboldt, Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii, susţine că este considerat o specie vulnerabilă. În acelaşi timp, în lume există doar 23.800 de indivizi maturi, populaţia sa fiind în scădere.

Aceste trei specii de aminale, foarte rare în întreaga lume, sunt în pericol critic de dispariţie din cauza distrugerii constante a habitatelor. Totul se petrece în contextul extinderii activităţilor de minerit.

“Mineritul în munţi provoacă pierderea, fragmentarea şi poluarea habitatelor, afectând de asemenea gheţarii, cruciali pentru ciclul apei din regiune şi, prin urmare, pentru biodiversitatea acesteia”, au încheiat reprezentanţii organizaţiei.

Repubilica Chile este cel mai mare producător de cupru din lume, neputând astfel să se lipsească de extinderile activităţilor de minerit. Potrivit Greenpeace, aceasta este ţara care se află în cea mai mare criză de apă din emisfera vestică.

Please follow and like us:
Pin Share