Nicușor Dan, despre prețul gigacaloriei la iarnă. „Este o decizie pe care o va lua Consiliul general, subvenția va continua să existe”

Nicușor Dan, despre prețul gigacaloriei la iarnă. „Este o decizie pe care o va lua Consiliul general, subvenția va continua să existe”

Nicușor Dan primarul Capitalei, a declarat, joi, referitor la prețul pe care bucureștenii îl vor plăti la iarnă pentru gigacalorie, că acesta va fi stabilit în urma unei decizii a noului Consiliu General, că subvenția pentru populație nu va dispărea, dar în acest moment nu poate ști cât va fi aceasta.

„Gigacaloria costă 1.000 de lei, bucureştenii plătesc 330”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a afirmat, joi, că noul Consiliu General va decide asupra prețului gigacaloriei, întrebat fiind despre acest preț pe care bucureștenii îl vor plăti la iarnă, și despre subvențiile pentru populație.

„Gigacaloria costă 1.000 de lei. Din 1.000 de lei bucureştenii plătesc 330 şi Primăria plăteşte diferenţa de 670, bineînţeles tot impozitele şi taxele bucureştenilor. O să avem un nou Consiliu General începând din noiembrie, probabil funcţional din decembrie, şi pentru că atributul de buget este mai mult al Consiliului decât al primarului, este o decizie pe care o să o ia, bineînţeles consultându-se cu mine şi cu oamenii care sunt implicaţi în fenomenul ăsta, o să o ia noul Consiliu General”, a declarat Nicuşor Dan.

„Subvenţia de la primărie va continua”

Primarul general a mai spus că municipalitatea le va acorda în continuare bucureștenilor subvenție pentru plata gigacaloriei dar că nu poate spune la ora actuală cât va fi aceasta. „Subvenţia de la primărie o să continue să existe. În ce cuantum, nu pot eu să vă spun, e o decizie pe care Consiliul o să o ia”, a spus Nicușor Dan.

Recent, primarul general a informat că se lucrează intens la reabilitarea sistemului de termoficare din București, prilej cu care a fost întrebat ce preț pe gigacalorie vor plăti cetățenii – dacă vor plăti integral-  dacă întreaga rețea de termoficare ar fi reabilitată

„Să zicem că azi am avea toată reţeaua reabilitată. Atunci acea o mie de lei n-ar mai fi o mie de lei, ar fi undeva la 700-750 de lei, cam aşa. Asta e suma pe care… şi dacă Ministerul Energiei ar reabilita în secunda asta centralele cu care produc şi energie electrică şi energie termică probabil că acel 700 – 750 de lei ar fi 600 de lei”, a explicat Nicuşor Dan.

Please follow and like us:
Pin Share