Rangos elismerés: Prima díjat kap a Fili

Rangos elismerés: Prima díjat kap a Fili

Rekordszámú, több mint kilencszáz jelölés érkezett idén a Prima Primissima díjra. Ezek közül közül választották ki azt a harminc művészt, sportolót, újságírót, oktatót és tudóst, akik közül tízen vehetik át a Prima Primissimákat, húszan a Primákat megillető elismerést.

A 2003-ban alapított díj célja, hogy megőrizze a magyar értelmiség szellemi eredményeit, elősegítse a hazai tudomány, művészet, kultúra és sport fejlődését egy hatalomtól és politikától független kitüntető cím adományozásával, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében

– áll az OTP Bank és a Prima Primissima Alapítvány közleményében.

Az elismerést tíz kategóriában ítélik oda. A díjat gondozó alapítványhoz érkező jelölésekből minden évben kategóriánként három, összesen harminc nevet választ ki a hattagú kuratórium. Ők már biztosan Prima díjat kapnak, majd az év végi gálán derül ki, hogy közülük kik lesznek a legjobbak a legjobbak között, vagyis a Prima Primissima díjasok – írja az MTI.

Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke elmondta,

az egyéni eredmények, életutak elismerése mellett az is céljuk, hogy a Primák és Prima Primissimák emberi tartása, értékrendje, kitartása minél többeket ösztönözzön arra, hogy megtalálják az utat saját sikerükhöz.

Kiemelte, annak érdekében, hogy a díjak továbbra is méltó módon támogassák a kiemelkedő, példaértékű eredmények, életművek létrejöttét, idén megemelték a díjakkal járó pénzösszegeket.

A Prima Primissima díj 15 millió forintról 20 millió forintra, a Prima díj 5 millió forintról 8 millióra, a Junior Prima díj 2 millió forintról 3 millióra emelkedett. A Vármegyei Prima díj 1 millióról 2 millió forintra, a Vármegyei Prima Közönségdíj, illetve a Különdíj egységesen 500 ezer forintra nő.

A Prima Primissima Közönségdíjjal járó pénzösszeg felajánlója, a Prima Primissima-alapító Demján Sándor özvegye, Demján Sándorné Lídia, csatlakozva Csányi Sándorhoz, szintén bejelentette a díj összegének emelését, így az is a korábbi 15 millióról 20 millió forintra nő.

A tíz kategória Prima Primissima-jelöltjeit itt találják.

Please follow and like us:
Pin Share