Victor Ponta, despre șansele lui Mircea Geoană în turul doi: ”E foarte greu”

Victor Ponta, despre șansele lui Mircea Geoană în turul doi: ”E foarte greu”

Victor Ponta a explicat de ce mizează pe o victorie a lui Marcel Ciolacu în turul doi al prezidențialelor, dacă s-ar ajunge la o finală între liderul PSD și Mircea Geoană.

Victor Ponta, despre șansele lui Mircea Geoană în turul doi

Liderul partidului Pro România a afirmat că, deși Micea Geoană este un candidat bun, îi lipsesc elemente cheie pentru ca să câștige scrutinul pentru Cotroceni și l-a comparat pe fostul secretar general adjunct al NATO cu un pilot de Formula 1

„Poate Geoană să intre în turul 2. Problema la Geoană e următoarea. E un pilot foarte bun de Formula 1. Geoană e pe zona externă, vorbește bine, are experiența NATO și zice: vreau să particip și eu la cursa de Formula 1 de la Singapore, dar n-am mașină, n-am mecanici, n-am camioane, n-am manager de PR.

Dar dacă nu are toate astea nu poate să participe, e foarte greu. Totuși, o bătălie politică la nivel de președinte presupune un mecanism. În România și în orice țară, dacă candidezi la funcția numărul 1 îți trebuie o echipă mare.

Mircea Geoană e un pilot foarte bun, care merge pe pistă, pe jos, dar n-are mecanici, n-are mașină… Nu știu dacă va intra în turul 2. Poate. Dacă sunt foarte slabi cei cu mașini, dacă se ciocnesc”, a declarat Victor Ponta la DC News.

Fostul lider social democrat spune și că acuzațiile lansate de Mihail Hodorkovski, oligarhul rus, fost aliat transformat în dușman al lui Vladimir Putin, la adresa lui Mircea Geoană vor avea un impact puternic asupra demersului său de a deveni președinte al României.

„Ciucă are și el a doua cea mai bună mașină, PSD a avut mereu cea mai bună mașină. Dar dacă Ciucă dă cu ea în gard atunci nu știu. La fel și USR sau AUR

În mod normal, să-l acuzi pe fostul secretar general al NATO că e cu rușii e o prostie. Până când apare cineva foarte cunoscut din afară, Mihail Hodorkovski. Acolo e o problemă, e un impact.

Eu îl cunosc pe Hodorkovski, e un tip radical anti-Putin. El a fost prieten cu Putin, a făcut miliarde, l-a băgat la pușcărie. Dacă zicea cineva din România cred că nu-l afecta pe Geoană deloc, dar când spune Hodorkovski cred că e o problemă”, a mai spus Victor Ponta.

Please follow and like us:
Pin Share