Caz halucinant în Gorj. Ambulanțieri cercetați, după ce au lăsat o pacientă să aștepte 30 de minute în salvare, în timp ce și-au băut cafeaua

Caz halucinant în Gorj. Ambulanțieri cercetați, după ce au lăsat o pacientă să aștepte 30 de minute în salvare, în timp ce și-au băut cafeaua

Un caz halucinant petrecut la Serviciul de Ambulanță Gorj iese la iveală, după ce o pacientă a fost lăsată să aștepte 30 de minute în salvare, în timp ce ambulanțierii și-au băut cafeaua.

O pacientă a așteptat 30 de minute în salvare, în timp de ambulanțierii și-au băut cafeaua

Femeia urma să fie operată. Totul s-a petrecut, în luna septembrie, însă incidentul a fost făcut public după câteva săptămâni. Acum, o anchetă internă a fost întocmită la Serviciul Județean de Ambulanță.

Pe 16 septembrie, salvarea din Gorj transporta pacienta de la Târgu Jiu la un spital din București când a oprit într-o benzinărie din județul Vâlcea. Pentru că ambulanțierii s-au întâlnit cu alți colegi de pe un echipaj care revenea din Capitală, aceștia au hotărât să ia o pauză de cafea.

„Momentul de respiro” a durat aproape 30 de minute, timp în care femeia aștepta în salvare. Pacienta suferise o fractură la picior și urma să fie transportată în unitatea medicală din București.

Văzând că timpul de așteptare la benzinărie durează neașteptat de mult, femeia a sunat un prieten, care era tot angajat al Ambulanței Gorj, arată Digi 24. După sesizarea acestuia, întreaga situație a ieșit la iveală.

Cei patru angajați ai SAJ și asistenta șefă sunt cercetați

În cele din urmă, femeia a fost transportată la spital și operată. Starea ei este stabilă acum. În urma incidentului, atât cei patru ambulanțieri, cât și asistenta șefă sunt cercetați.

A fost deschisă o anchetă internă la SAJ (Serviciul de Ambulanță Județean) Gorj. Momentan, doi dintre angajații vizați se află în concediu. O decizie în acest caz ar urma să fie luată săptămâna viitoare.

Un alt incident a avut loc, în județul Gorj, în luna august. O femeie aflată în stare gravă a fost preluată de o ambulanță de la Spitalul Orășenesc Târgul Cărbunești, pentru a fi transportată la o unitate medicală din București.

Însă, în ambulanță nu exista un medic, iar starea pacientei s-a agravat pe drum, potrivit presei locale. Asistenta ar fi fost depășită de situație, așa cum spun apropiații femeii.

 

Please follow and like us:
Pin Share